Vijf straatroven door daders op scooter: politie zoekt getuigen

Van onze redactie
15 oktober 2014
De politie wordt de laatste dagen geconfronteerd met een aantal straatroven in Nijmegen waarbij de werkwijze hetzelfde is. De slachtoffers worden telkens beroofd terwijl ze op de fiets zitten. De daders verplaatsen zich op een scooter of bromfiets, benaderen hun slachtoffer rijdend en grissen de tas weg. Of het telkens dezelfde daders zijn, wordt op dit moment nog onderzocht.
Vijf berovingen
Eén beroving vond plaats op het Pagodepad. Daarbij was een vrouw die daar liep slachtoffer. Daders probeerden tevergeefs de tas van haar schouder te rukken waardoor het slachtoffer viel. De vrouw bleef ongedeerd. De andere vier berovingen vonden plaats op 14 oktober. Op het Kelfkensbos werd om 14.20 uur bij een vrouw de boodschappentas uit de fietstas gegrist. In de Jacobus van ’t Hoffstraat werd om 23.20 uur de tas uit de fietsmand van een dame gehaald, er was een beroving op de St. Annastraat om 00.45 uur (tas uit fietsmandje) en er was een beroving op de Houtstraat om 02.45 uur (handtas aan stuur).
Tips
De politie begrijpt dat een straatroof een ingrijpende gebeurtenis is. De aanpak van dit delict heeft dan ook topprioriteit binnen de politie. U kunt zelf preventiemaatregelen treffen, hiermee heeft u tot 90% minder kans op overval. U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een straatroof. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!.
1. Houd uw tas altijd dicht, met de rits naar je toe
2. Als de tas aan het stuur hangt, hang deze dan altijd rechts (berm- of trottoirzijde)
3. Losse tas in de rechter fietstas plaatsen (berm- of trottoirzijde)
4. Houd dure spullen niet zichtbaar in de hand
5. Zorg ervoor dat je track and trace software op je mobieltje, tablet of laptop hebt geïnstalleerd
6. Zonder heler geen steler. Kijk op stopheling.nl of een product niet als gestolen geregistreerd staat
7. Bel 112 bij verdachte situaties
Getuigen
De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
 

Dit bericht delen:

Advertenties