NEC: moeizame overwinning op FC Den Bosch

Van onze redactie
19 oktober 2014
N.E.C. heeft vandaag het moeizame duel met FC Den Bosch met een 3-1 overwinning af weten te sluiten. Via doelpunten van Sjoerd Ars vlak vóór en de net ingevallen Christian Santos vlak ná rust wisten de Nijmegenaren de ban te breken in het goedgevulde Goffertstadion. Kort voor tijd kroonde Santos zich tot de gevierde man door de 3-0 op het scorebord te koppen. In extremis redde invaller Alexander Mols de eer voor FC Den Bosch: 3-1.
De ploeg van de jarige Ruud Brood, die als speler nog een verleden kent bij de Bosschenaren, begon voortvarend aan het duel, wat in geringe tijd een aantal corners opleverde. Door de goedgeorganiseerde Bossche verdediging bleef groot gevaar voor N.E.C. uit. Aan de andere kant was het na iets meer dan vijf minuten wel even schrikken. Na balverlies van Navarone Foor in het eigen zestienmetergebied schoot FC Den Bosch-aanvaller Jordy Thomassen van dichtbij hard op de paal. N.E.C. speelde vandaag voor het eerst in de nieuwe rood-groen-zwarte tenues van kledingsponsor Patrick.

Niet veel later haalde het merendeel van het Goffertstadion opnieuw opgelucht adem, nadat de van Juventus gehuurde Edoardo Ceria van dichtbij naast schoot. N.E.C. kreeg in het vervolg weer wat meer grip op het duel, maar had erg veel moeite met het stugge FC Den Bosch.

Een paar minuten voor het einde van de eerste helft leek Sjoerd Ars echter toch op weg naar de openingstreffer. De clubtopscorer kreeg de bal in het vijandelijke strafschopgebied enigszins gelukkig mee, waarna hij van dichtbij hard op de uitstormende Bruno Appels. Beide ploegen leken met een 0-0 ruststand genoegen te moeten gaan nemen.

Tot vlak voor het rustsignaal. Een corner van FC Den Bosch bleek een makkelijke prooi voor Joshua Smits, die geen seconde nadacht en Anthony Limbombe lanceerde. De Belg zorgde voor dusdanig veel consternatie in de Bossche verdediging dat de bal voor de voeten van Sjoerd Ars belandde. Ars schoot deze keer wel met scherp: 1-0.

N.E.C. keerde furieus terug uit de kleedkamer. Met het inbrengen van Christian Santos voor Navarone Foor hoopte Ruud Brood meer stootkracht te brengen. De vervulling van die wens liet niet lang op zich wachten: na een perfecte voorzet van Alireza Jahanbakhsh joeg de net ingevallen Santos op fantastische wijze de 2-0 tegen de touwen.

Kort daarna leek het opnieuw in groten getale toegestroomde publiek voor de derde keer deze middag te kunnen gaan juichen. Via een scrimmage belandde de bal vlak voor het doel voor de voeten van Anthony Limbombe, maar een Bossche verdediger wist op miraculeuze wijze redding te brengen, waardoor een verdere voorsprong uitbleef.

De honger naar meer goals bleek echter nog lang niet gestild. N.E.C. voetbalde zich plotseling gemakkelijk langs zijn Brabantse tegenstander en kon via Sjoerd Ars en Christian Santos tot twee keer toe gevaarlijk worden. Doelpunten bleven helaas uit.

Vlak voor het sluiten van de markt kregen de Nijmegenaren dan toch nog loon naar werken. Een corner van Alireza Jahanbakhsh belandde op het hoofd van Christian Santos, die zijn tweede van de middag binnenkopte. Niet lang daarna redde invaller Alexander Mols de eer voor FC Den Bosch: 3-1.

Zo doet N.E.C, na eerde misstappen van directe concurrenten FC Volendam en FC Eindhoven eerder dit weekend, goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Volgende week wacht in Nijmegen FC Oss op bezoek.