Eerste schoonmaakronde 'Actie Schoon Goffertpark' succesvol

Van onze redactie
20 oktober 2014
Afgelopen zaterdag was het zover: 'Zwerfitten' tijdens de Actie Schoon Goffertpark. Met deze actie willen de initiatiefnemers bewustwording van zwerfafval creëren en recreanten stimuleren hun afval in het park en daarbuiten op te ruimen.
Het was een mooie eerste keer ‘Zwerfitten’ in het Goffertpark. Het was heerlijk weer om buiten te zijn en de deelnemers hadden er veel zin in. In totaal gingen vanaf het monument De Schep ongeveer 13 vrijwilligers aan de slag met het opruimen van zwerfafval. Om dit makkelijk te maken en het initiatief te ondersteunen, stelde Dar voor deze actie materiaal zoals knijpers, ringen en afvalzakken beschikbaar. Dit materiaal werd gestald bij Kinderboerderij De Goffert. In totaal duurde de actie ruim 1,5 uur en hebben de vrijwilligers veel zwerfafval opgeruimd.
Ontstaan opruimactie
De opruimactie is spontaan ontstaan als vervolg op Actie Schone Waal. Bij deze actie ruimen vrijwilligers zwerfafval op de Waalstranden op. 'Niet alleen het zwerfafval op de waalstranden is voor ons een doorn in het oog, maar ook het zwerfafval in het Goffertpark.' aldus Wilma van der Giessen, een van de vrijwilligers van de actie. Dit was voor de initiatiefnemers de reden om ook voor het Goffertpark een opschoonactie op te zetten. Met deze actie proberen vrijwilligers het park weer aantrekkelijk te maken zodat het een mooie plek blijft om te zijn voor mens en dier.
Meer informatie of aanmelden?
De actie blijft niet bij één keer. Meer informatie en aanmelden kan via de Facebookpagina van de actie.
Zwerfafvalweetjes
In onderzoek geeft 80% van de Nederlanders toe wel eens een papiertje of blikje op straat of in de natuur achter te laten. Zeker op plaatsen waar dit afval niet wordt opgeruimd kan het erg lang duren voor dit afval weer verdwenen is:
- sigarettenpeuk 1-5 jaar
- bananenschil 3 jaar
- plastic frisdrankfles 5-10 jaar
- plastic zak 10-20 jaar
- kauwgum 20-25 jaar
- aluminium blikje 80 jaar tot 1 miljoen jaar
- polystyreen patatbakje 90 jaar
- plastic sixpack-houder 100 jaar
- glazen fles 1 miljoen jaar
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties