Instagramers maken zich op voor eerste Instawalk024

Van onze redactie
20 oktober 2014
In navolging van diverse steden wereldwijd, vindt aanstaande zaterdag de eerste officiële Instawalk van Nijmegen plaats onder de naam InstaWalk024 #komoverdebrug. InstaWalk fotomeetings zijn de laatste tijd erg populair en worden regelmatig georganiseerd over de hele wereld.
Marga Verweijen, initiatiefneemster van InstaWalk024, kwam op het idee om deze walk te organiseren na het bezoeken van een InstaWalk in Rotterdam, de InstaWalk010. Zij was onder de indruk van de goede organisatie en zo ontstond het idee om dit, samen met Josefina Ververda en Lotje van Bernebeek, ook in Nijmegen gaan organiseren, Een InstaWalk is een laagdrempelige bijeenkomst voor Instagramgebruikers. Zij delen dezelfde passie: fotograferen, welke daarna gedeeld worden via de instagram-app via de mobiele telefoon. Tijdens deze meeting wordt er een wandeling gemaakt door een stad, terwijl men ondertussen foto’s maakt.
Bruggenloop ‘Van Snelbinder tot Oversteek’
Voor zaterdag 25 oktober is een afwisselend programma samengesteld. Verzamelpunt is Hotel Mercure waar deelnemers namens VVV Rijk van Nijmegen ontvangen worden met koffie en thee. Van daaruit start de bruggenloop ‘Van Snelbinder tot Oversteek’. Die laatste brug heeft recent de Nationale Staalprijs 2014 ontvangen. Tijdens de twee uur durende wandeling is er ruim tijd voor het vastleggen van dit prachtige stukje architectuur.
Ontdekkingsreis
Na de pauze volgt de speedcursus Architectuurfotografie van de bekende Nijmeegse architectuurfotografe Thea van den Heuvel. Met de opgedane fototips start daarna de ontdekkingsreis over het fotogenieke Honig-fabrieksterrein. Voor de deelnemers is er verder een leuke actie is samenwerking met Foto Verweij: 10 afdrukken of een uitvergroting gratis.

Meedoen aan InstaWalk024 is kosteloos, maar deelnemers dienen zich wel aan te melden via de Facebookpagina van InstaWalk024. Hier vindt men ook alle overige informatie over de eerste Nijmeegse InstaWalk024.

Dit bericht delen:

Advertenties