Liefdadigheidsproject van Amira (10) krijgt vervolg

Van onze redactie
29 oktober 2014
Het liefdadigheidsproject van Nederlands jongste operazangeres, de 10-jarige Amira Willighagen uit Nijmegen die vorig jaar Holland's Got Talent won, krijgt een vervolg.
Komende zaterdag wordt in Lelystad Amira’s eigen stichting opgericht, van waaruit verdere activiteiten op het gebied van liefdadigheid ontwikkeld kunnen worden.
Al sinds haar zevende, na een bezoek aan één van de townships in Zuid-Afrika, droomt Amira ervan om andere kinderen te helpen. “In Nederland kunnen we dicht bij huis vaak lekker buiten spelen. Dáár hebben ze niks om te spelen. Hoe kun je als kind dan gelukkig groot worden?”
In maart dit jaar opende Amira in het township Ikageng, bij Potchefstroom in Zuid-Afrika al de eerste speeltuin die zijzelf meefinancierde uit de opbrengst van haar optredens in dat land. Met het benefietconcert op 19 november in het Agora Theater in Lelystad en de oprichting van een eigen stichting krijgt Amira’s liefdadigheidswerk nu een vervolg. Amira: “God heeft mij dit zangtalent gegeven. Ik probeer andere mensen en kinderen gelukkig te maken met mijn stem. Ik ben blij dat er mensen zijn die mij willen meehelpen.”
 

Dit bericht delen:

Advertenties