Theatergroep Augustus viert 10-jarig bestaan met voorstelling

Van onze redactie
30 oktober 2014
Voor het tienjarig bestaan van theatergroep Augustus schreef huisschrijver Frans Norbert Rieter het toneelstuk 'De zoete geur van wrange liefde'. In november zal deze jubileumvoorstelling in Nijmegen en Elst gespeeld worden. Tevens zal het stuk dit najaar uitgegeven worden bij de landelijke toneeluitgeverij De Toneelcentrale.
Toneelgroep Augustus, die zijn roots vindt in de homobeweging, bestaat uit een mix van amateurs en professionals uit de omgeving Arnhem en Nijmegen. Naast het opvoeren van theaterstukken, organiseren zij ook met veel enthousiasme ‘Wie is de Mol?’-weekenden, moordmysteries en filmprojecten.
Het is de zevende tekst die Frank Norbert Rieter voor theatergroep Augustus heeft geschreven. Eerder schreef hij teksten voor onder andere de Nijmeegse theatergroep Merano en in opdracht voor de HAN en het ROC.
Tragikomedie 
De Zoete geur van wrange liefde is een tragikomedie, waarin de dood van wetenschapper Thelonius Ananga centraal staat. Thelonius, die tijdens zijn leven de chemie der liefde onderzocht, stierf onder verdachte omstandigheden. Zijn kinderen zijn voornemens te onderzoeken hoe hun vader om het leven kwam. Zijn weduwe Bea heeft echter genoeg van het treuren en wil weer vreugde in het leven. Tijdens de familiebijeenkomst blijkt, dat liefdesdokter Ananga nog vanuit zijn graf,  invloed kan uitoefenen op zijn familie.
Win vrijkaartjes 
Maak vandaag kans op 2 vrijkaartjes voor deze heerlijke relatieklucht via de Facebookpagina van  Nieuws uit Nijmegen.  De kaarten zijn voor de try-out voorstelling op vrijdag 7 november in Loge St. Lodewijk (voorheen Steigertheater) in Nijmegen. Like het bericht of tag iemand, de winnaar wordt vanavond om 21 uur op de pagina bekend gemaakt.
Overige speeldata en meer informatie over theatergroep Augustus is te vinden op de website en op de Facebookpagina van het gezelschap.
 

 

Dit bericht delen:

Advertenties