Inschrijving 100% groene Nijmeegse zonnestroom vandaag gestart

Van onze redactie
3 november 2014
Vanaf vandaag kunnen inwoners uit de regio Nijmegen zich inschrijven voor 100% groene Nijmeegse stroom van Electrabel. Consumenten kunnen een gegarandeerde hoeveelheid, door het Nijmeegse zonnepark geproduceerde, zonnestroom kopen.
De Nijmeegse stroom is afkomstig uit het zonnepark dat naar verwachting in het voorjaar van 2015 gerealiseerd wordt op het terrein van de Gelderland Centrale, beter bekend als de Electrabel Centrale. Bij voldoende animo worden er begin 2015 op het terrein zo’n 4.000 zonnepanelen geplaatst, daarmee wordt het een van de grootste zonneparken in Nederland.
Groene energie uit Nijmegen
Bestaande en nieuwe klanten van Electrabel, onderdeel van GDF SUEZ, kunnen door middel van een eenmalige betaling, een gegarandeerde hoeveelheid zonne-energie afnemen voor 25 jaar. Het aanbod is uniek in Nederland: klanten krijgen de zonne-energie en niet de zonnepanelen. Daardoor is het een makkelijke, onderhoudsvrije, zorgeloze, maar vooral duurzame mogelijkheid om gebruik te maken van zonne-energie. Klanten zijn niet verplicht 25 jaar lang deel te nemen, ze kunnen jaarlijks uitstappen. Deelname in het zonnepark is mogelijk in combinatie met een regulier 3 jarig energiecontract van Electrabel. De Nijmeegse zonnestroom wordt verrekend met het eigen energieverbruik van de klant via de jaarlijkse afrekening.
Een van de grootste zonneparken van Nederland
Electrabel realiseert het zonnepark naar verwachting in het voorjaar van 2015 op het terrein van de Gelderland Centrale in Nijmegen. Op deze locatie worden ongeveer 4.000 zonnepanelen geplaatst op een gebied van zo’n 1,5 hectare. Eind 2013 zijn de vergunningen aangevraagd voor het project. In hetzelfde jaar zijn de vergunningen verkregen. In 2014 heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een jaarlijkse subsidie voor het duurzame project toegewezen. Op het terrein zijn ook projecten gepland voor Windenergie, biomassa en tankstations voor LNG.
Zonnepark Zwolle
Ook op het terrein van de elektriciteitscentrale Harculo in Zwolle staat een zonnepark gepland. Dit park heeft dezelfde grootte als het park in Nijmegen en ook hier kunnen consumenten de opgewekte duurzame stroom kopen voor de duur van 25 jaar.
Consumenten die interesse hebben in deelname kunnen zich hier inschrijven.
 

Dit bericht delen:

Advertenties