Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
9 november 2014
In de rubriek 'Nijmegen Toen en Nu' plaatsen we een foto van 'toen' en een foto van 'nu' vanuit hetzelfde perspectief en aangevuld met informatie over de betreffende locatie. Vandaag een foto uit 1920 van Huize Heyendaal. Inzenden van oude foto's kan naar: redactie@nieuwsuitnijmegen.nl.
In 1912 liet Frans Jurgens, een margarinefabrikant, een landhuis bouwen op landgoed Heyendaal. De bijgelegen tuin werd in Engelse landschapsstijl aangelegd samen met vele uitgestrekte gazons. Om de wildstand in de omliggende bossen te verbeteren liet Jurgens tevens duizenden rododendrons planten.
In mei 1949 werd het landhuis (samen met 23 hectare aan grond) verkocht aan de Sint-Radboudstichting. Niet lang daarna ging de eerste schop in de grond voor de bouw van de Medische faculteit en het Sint-Radboudziekenhuis. Binnen enkele jaren verrezen de eerste grootschalige, moderne gebouwen in de achtertuin van huize Heyendaal.
Zoals op beide foto's te zien is, is het landhuis zelf praktisch onveranderd.
Wel ligt het fraaie pand relatief dicht tegen het Radboud UMC en het onderwijscentrum/Radboud Auditorium aan.Tegenwoordig is de Faculty Club Huize Heyendael gevestigd in het 'kasteeltje van Jurgens' en zijn er kantoorruimtes aanwezig.
 
Bron oude foto: Regionaal Archief Nijmegen 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties