Senseo reparatiedag bij Repair Café

Van onze redactie
13 november 2014
Grijp uw kans, de reparateurs hebben allen een speciale training gehad zodat de kans groot is dat uw Senseo apparaat weer gaat pruttelen. Zaterdag 22 november is een speciale reparatiedag alleen voor Senseo koffiezetapparaten. Dit alles uiteraard om verspilling te voorkomen, de afvalberg te verkleinen en mensen langer plezier van hun apparaten te geven. Alvast een tip: Ontkalk regelmatig, niet met azijn, maar met citroenzuur. Kalkaanslag is de oorzaak van veel problemen.
De Senseo komt regelmatig op het spreekuur van het Repair Café voorbij.  Bij de kringloopwinkel Stichting Overal zijn kapotte Senseo’s opgehaald en die zijn allemaal gedemonteerd voor de onderdeeltjes. Reserve onderdelen zijn er dus voldoende. Een veel voorkomend probleem is de condensator. Omdat de Senseo meestal op het stopcontact blijft aangesloten, blijft die condensator onder spanning staan. Naast dat het apparaat zo stroom gebruikt, kan het ook zijn dat de condensator kapot gaat door storingen op de netspanning. Dit kan voorkomen worden door een schakelaar in het snoer te zetten of de stekker uit het stopcontact te trekken. Verder werkt ie vaak niet omdat het apparaat ‘denkt’ dat de watertank leeg is. Dat ligt dan aan het magneetje dat in de tank moet drijven. Soms komt er water bij en dan drijft ie niet meer. Dit probleem kan makkelijk opgelost worden met een kloddertje lijm op de juiste plaats.
In het hobbycentrum De Hobby aan de Nieuwe Nonnendaalseweg 98 kunt u op zaterdag 22 november van 11.00 tot 14.00 uur terecht met uw Senseo apparaat. U kunt hier dan ook een kopje koffie drinken.
Info over Repair Café: www.repaircafé.nl/nijmegen-west en www.repaircafé.nl/nijmegen .

Dit bericht delen:

Advertenties