Stichting Zevenheuvelenloop klaar voor ontvangst 40.000 hardlopers

Van onze redactie
14 november 2014
Nijmegen maakt zich op voor de ontvangst van 40.000 hardlopers. De organisatie van het Zevenheuvelenweekend is klaar om al deze deelnemers te verwelkomen. Bijna 900 medewerkers staan klaar om op twee dagen te zorgen voor een goed verloop van de Zevenheuvelennacht en de Scholten Awater Zevenheuvelenloop.
Mini Zevenheuvelenloop
Het Zevenheuvelenweekend wordt op zaterdag afgetrapt met de Mini Zevenheuvelenloop. BMX-ster Laura Smulders uit Horssen zal het startschot lossen voor alle deelnemers aan de kidsrun. Ruim 600 kinderen gaan de strijd met elkaar aan op de Groesbeekseweg. Deze basisschoolkinderen lopen in zes verschillende groepen: groep 3 t/m 8. De kinderen die bij de eerste drie eindigen in hun categorie krijgen hun prijs uit handen van de winnares van Olympisch brons bij het BMX.
Zevenheuvelennacht
Ook de deelnemers aan de 7 kilometer worden weggeschoten door een uitzonderlijke atleet: Wereldrecordhouder 15-kilometer Leonard Komon zorgt ervoor dat de ruim 7.000 deelnemers aan de nacht kunnen vertrekken voor hun bijzondere tocht door het donker. De nachtlopers zijn opgeroepen om lampjes en reflecterend materiaal te dragen, waardoor een verlichte stoet zal vertrekken vanaf de Groesbeekseweg. De organisatie heeft daarnaast gezorgd voor een sprookjesachtig stuk op het donkere deel van het parcours. De prijzen worden uitgereikt door Europees kampioen marathon Daniele Meucci.
Topveld
Onder de inschrijvingen voor de Scholten Awater Zevenheuvelenloop, zijn diverse wereldtoppers, waaronder twee atleten met wereldrecords achter hun naam. Leonard Komon bezit het wereldrecord op de 10 kilometer en het in Nijmegen gelopen record op de 15 kilometer. Zersenay Tadese bezit de wereldrecords op de 20 kilometer en halve marathon. De Europees kampioen marathon Daniele Meucci, de Nederlandse recordaanval van Khalid Choukoud en het sterke topveld bij de dames zijn andere sportieve hoogtepunten.
 
De Mini Zevenheuvelenloop start op zaterdag 15 november om 17.30 uur. De Zevenheuvelennacht volgt direct daarna om 19.00 uur. Onderdeel van deze 7-kilometerwedstrijd is het Nederlands studentenkampioenschap op de weg. Zondag  16 november start de Scholten Awater Zevenheuvelenloop om 13.00 uur.
 

Dit bericht delen:

Advertenties