Brandweeroefening 'gasexplosie' in Radboudumc

Van onze redactie
17 november 2014
De Brandweer Gelderland-Zuid oefende vanavond op het terrein van het Radboudumc. De officier van dienst-Brandweer, bevelvoerders en manschappen van de brandweerclusters Nijmegen en Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek werden tijdens de oefening geconfronteerd met een gasexplosie. De brandweer schaalde op naar grote brand. Het Radboudumc stelde hiervoor een leegstaand gebouw ter beschikking.
Naast de brandweer namen ook de officier van dienst-Politie, een aantal ambulances, de officier van dienst-Geneeskundig en het Sigma-team (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) deel aan de oefening. Ook burgemeester Bruls was aanwezig bij de oefening.
Opleiden en oefenen
Tijdens de oefening rukten geen ambulances, brandweer- en politieauto’s met gillende sirenes en zwaailichten uit. De hulpdiensten bleven uiteraard paraat.
Alle betrokken hulpverleners bij deze oefening zijn volledig opgeleid en bijgeschoold. Frequent oefenen is noodzakelijk om het benodigde niveau en de competenties op peil te houden. Na afloop werd de oefening door de hulpdiensten gezamenlijk geevalueerd.
Veiligheidsregio Gelderland-Zuid
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) is een organisatie voor brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en voorbereiding en coördinatie op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. De VRGZ zorgt voor een veilige regio, waarin rampen en crises zo goed mogelijk voorkomen en bestreden worden en de inwoners kunnen rekenen op snelle en goede geneeskundige hulpverlening en brandweerzorg. Dit doet zij samen met de 18 gemeenten in Gelderland-Zuid, de politie en andere lokale, regionale en landelijke partijen.
 
Het fotoverslag is te zien op onze Facebookpagina.

Dit bericht delen:

Advertenties