Hoofdredactrice Thea Tromp van wijkblad De Heistal ontvangt onderscheiding

Van onze redactie
18 november 2014
Mevrouw Thea Tromp (68) ontving vanavond de Zilveren Waalbrugspeld uit handen van de burgemeester. Zij kreeg de onderscheiding voor haar verdiensten als hoofdredacteur van het wijkblad De Heistal gedurende 40 jaar. Mevrouw Tromp werd tijdens de receptie van het 40-jarig bestaan van het wijkblad verrast met de onderscheiding.
Thea Tromp is al sinds 1974 actief in de sociale sector en het wijkgebeuren van De Hatertse Hei/Grootstal. Haar speciale aandacht gaat uit naar omgevingen met vrijwilligers bij Wijkcentra en het wijkblad voor de wijk Grootstal-Hatertse Hei. Sinds 1981 is zij hoofdredacteur van het wijkblad De Heistal en heeft het blad ook in magere tijden op de been weten te houden. Zij is ook een schakel naar vele belangengroepen en de zorgsector. Inmiddels verheugt het wijkblad De Heistal weer in een lange bloeiperiode en wordt erg veel door ouderen gelezen.
Voor scholen en verenigingen binnen en buiten voornoemde wijken is zij geen onbekende. Haar participatie en bijdragen zijn groot. Niet lanterfanten maar doen is haar devies.
Tomeloze inzet
Op vrijwilligersterreinen getuigt mevrouw Tromp van een tomeloze inzet, zij is enthousiast en bruist altijd van ideeën, hierdoor weet zij veel vrijwilligers te werven en mee te krijgen. Zij is daarbij een belangrijke schakel tussen bewoners en (gemeentelijke) instanties. Sinds 1974 zijn er maar liefst 14 instanties waar mevrouw Tromp een meer dan gewone inzet voor heeft. Het betrokken aantal vrijwilligers loopt dan in de vele honderden.
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties