Nijmeegse club levert snelste zwemster op 400 meter vrijeslag

Van onze redactie
17 november 2014
Afgelopen weekend werd in Nederland de tweede ronde gezwommen van de landelijke competitie voor clubs. De tijden die de zwemmers neerzetten, worden via een systeem omgerekend naar punten. De club met de minste punten wint aan het einde van de competitie de titel.
Anouk van Nellestijn van de Nijmeegse zwemvereniging Aqua Novio '94 heeft dit seizoen haar zinnen gezet op de 400 meter vrijeslag. Eerder dit jaar werd ze derde van Nederland op de NK 5000 meter en ze is houdster van het Gelders kringrecord op de 2000 en 5000 meter vrijeslag. Haar Nijmeegse club zwemt in de Landelijke Hoofdklasse, dit is de hoogste klasse.
Persoonlijk record
Afgelopen weekend stond op haar programma onder andere de 400 meter vrij. Op basis van inschrijving was er één snellere zwemster die tevens een jaar ouder is. Vanaf de start nam Anouk overtuigend de leiding en gaf die geen moment meer af. Elke aanval werd probleemloos afgeslagen. De race resulteerde in een mooi persoonlijk record en vooral een goed gevoel. Anouk zwom behalve de 400 vrij ook nog de 100 meter schoolslag. Ook hier zegevierde de zwemster. In de Landelijk Hoofdklasse zwemmen 15 clubs. In ronde één eindigde haar Nijmeegse club als negende, ronde twee leverde een twaalfde plaats op.

Op de foto: Anouk in baan 4.
 

Dit bericht delen:

Advertenties