Doneer één of twee euro voor Vrienden tegen Kanker

Van onze redactie
23 november 2014
Romy en Jill, twee Nijmeegse ambassadrices van het Radboud Oncologie Fonds, zijn een Facebook actie gestart om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Hun doel is om 10.000 euro op te halen, die zij willen doneren aan dit fonds.
Het Radboud Oncologie Fonds en partner KWF Kankerbestrijding werken samen om meer mensen in Oost Nederland te betrekken in de strijd tegen kanker. Om kanker te kunnen bestrijden is veel onderzoek nodig, en dat kost geld. Door te doneren aan dit fonds is het mogelijk om direct het Radboud UMC, centrum voor oncologie, te steunen. Zij leveren in de regio een belangrijke bijdrage op het gebied van nieuwe behandelingen, onderzoek en de kwaliteit van zorg.
Aandacht voor kankerbestrijding 
Romy en Jill, moeder en dochter, zijn beiden getroffen door deze ziekte en ook in hun naaste omgeving hebben zij mensen verloren door kanker. Beiden zetten zij zich op allerlei manieren in om aandacht te vragen voor kankerbestrijding. De Facebook actie Vrienden tegen Kanker, is daar een voorbeeld van. De bedoeling van deze actie is om zoveel mogelijk mensen één euro te laten doneren, middels het delen van deze actie via de sociale media. Donaties kunnen via de actiepagina van het oncologiefonds overgemaakt worden.
Still Looking Good 
Daarnaast is Romy ook initiatiefneemster voor de inzamelactie Still Looking Good. Door chemotherapie verliezen patiënten soms hun haar. Niet iedereen kan zich een nieuwe pruik of hoofddeksel veroorloven. Romy verzamelt hoofddeksels en pruiken voor mensen met een smalle beurs.
 

 

 

 

 

Dit bericht delen:

Advertenties