Schrijvers en muzikanten in unieke combinaties op Wintertuinfestival

Van onze redactie
21 november 2014
Op zaterdagavond 29 november werken schrijvers en muzikanten in unieke combinaties samen tijdens het Wintertuinfestival. Zo brengen schrijver Arthur Japin en stemkunstenares Greetje Bijma de roman De Overgave tot leven, werken talentvol dichter Pim te Bokkel en beste singer-songwriter van Nederland Douwe Bob samen en gaan Libriswinnaar Ilja Leonard Pfeijffer en streektaalrocker Bennie Jolink met elkaar in gesprek.
Literatuur ontmoet muziek, dat is het thema van het Wintertuinfestival 2014. Het spiksplinternieuwe Doornroosje, de poptempel van Nijmegen, wordt op 29 november gevuld met tientallen schrijvers en muzikanten. Zij treden samen op en spreken over hun liefde voor het andere kamp. Naast de unieke combinaties zijn er talloze andere gasten, zo spreekt bestsellerauteur en sportjournalist Bert Wagendorp over zijn liefde voor muziek en legt muzikant broeder Dieleman uit waarom hij niet zonder poëzie kan. Rapper Kutti MC, het muzikale alterego van de Zwitserse dichter Jürg Halter, treedt op, evenals dichter en muzikant Marc van der Holst. Ook is er veel aandacht voor jong talent: schrijvers uit Wintertuins agentschap dragen voor op het hoofdpodium, Op Ruwe Planken presenteert een nieuw nummer en studenten van Wintertuins ArtEZ-opleiding Creative Writing verzorgen intermezzo’s in het café. Magnus, met op zang dEUS-frontman Tom Barman, sluit de avond af.
Van 27 tot en met 30 november vindt het Wintertuinfestival in Nijmegen plaats: vier dagen lang literair spektakel op allerlei locaties. Het festival opent op 27 november op de Radboud Universiteit. Spinvis, Hanneke Hendrix en Henk van Straten verzorgen workshops en masterclasses. Op 28 november staat Wintertuins agentschap centraal: vier talentvolle schrijvers presenteren hun chapbook. Het festival wordt op 30 november afgesloten met een frisse talkshow, genaamd Autoloze zondag. In een intieme setting ontvangen presentatoren Jaap Robben en Hanneke Hendrix literaire gasten als P.F. Thomése en Niña Weijers.
SPOKEN & PLUGGED            
Datum: zaterdag 29 november 2014
Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11
Zaal open: 19:30 uur, aanvang: 20:30 uur
Entree: € 15 / € 12,50 (CJP- / student- / bibliotheekpas)
Voor meer informatie en kaartverkoop: www.wintertuinfestival.nl

 

Dit bericht delen:

Advertenties