Onderzoek naar biodiversiteit in Nijmegen in 2015

Van onze redactie
25 november 2014
Een aantal leden van natuurorganisaties hebben de werkgroep Urban Biodiversity Nijmegen 2015 gevormd. De werkgroep heeft als doel de biodiversiteit in de gemeente Nijmegen in 2015 nader onder de aandacht te brengen en beter op de kaart te zetten. Organisaties die meewerken aan dit onderzoek zijn de Vogelwerkgroep, Flora en faunagroep Gelderse Poort, IVN, KNNV Nijmegen, de insectenwerkgroep en het Natuurmuseum.
Publieksexcursie
Elke maand wordt in een andere Nijmeegse wijk een publieksexcursie gegeven met het doel de geïnteresseerde burger bekend te maken met de veelzijdigheid van de natuur in zijn woonomgeving. Hierbij zal men ontdekken dat ook midden in de wijk 101 verschillende planten en diersoorten nabij je huis wonen. Wekelijks zal op het eigen weblog een korte natuurcolumn en een ‘foto van de week’ verschijnen en zal het een en ander ook te volgen zijn via het forum op Facebook.
In kaart brengen
Voor het in kaart brengen zullen specialistische excursies voor kleine groepjes liefhebbers worden gehouden en gaan specialisten ook op eigen gelegenheid op pad. Deze activiteiten zullen zich in de regel op één of enkele soortgroepen richten. Bijvoorbeeld op vissen, bijen of vleermuizen. Verspreid over het jaar en over verschillende biotopen zullen delen van de stad worden bezocht. Hierbij gaat het niet alleen om de postzegeltjes natuur, maar ook om de woonwijken en industrieterreinen.
Aan het einde van het jaar zal een samenvatting gemaakt wordt waarin op hoofdlijnen de soortenrijkdom van de gemeente wordt gepresenteerd en worden aangeboden aan het gemeentebestuur van Nijmegen.
 




 

Dit bericht delen:

Advertenties