Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
30 november 2014
Op de foto uit 1975 is het hoofdkantoor van Estel N.V. aan de Barbarossastraat 35 in aanbouw te zien. In 1974 werd op de mooiste locatie van Nijmegen, boven op de stuwwal, een begin gemaakt aan het hoofdkantoor van Estel. De fusie van de Nederlandse Hoogovens en het Duitse Hoesch koos voor deze locatie met het prachtige uitzicht over de Waal en de Ooypolder. Op de oude foto is de stalen constructie van 8 verdiepingen goed te zien.
In 1977 werd het gebouw bekroond met de Nationale Staalprijs in de categorie 'Gebouwen' en in 1979 met de Europese Staalprijs voor constructie. Toen Estel uiteen viel werd de Provincie Gelderland de nieuwe eigenaar van het gebouw en kreeg het de naam 'Waalstaete'.
In 1990 werd het hoofdkantoor van het ingenieurs- en architectenbureau Haskoning hier gevestigd. Haskoning verhuisde onlangs naar Fifty-two degrees.
In het voorjaar van 2015 zal het gebouw verbouwd worden tot wooncomplex ‘Estel Residence’. Er zullen 53 bijzondere koopappartementen gebouwd worden, allen met riante daktuinen tot maar liefst 680 vierkante meter, met prijskaartjes van 450.000 tot 500.000 euro. Tevens zijn er in het complex ook diverse fitnessruimtes en een zwembad gepland. In de hal komen mogelijk een kunstgalerie en een loungeruimte maar zullen er ook kantoorruimten beschikbaar blijven.
 
Bron oude foto: Regionaal Archief Nijmegen


 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties