Eerste steen gelegd voor hoogste woontoren van de stad

Van onze redactie
1 december 2014
Vanmiddag legden burgemeester Bruls, benedenstadbewoner Dick van den Heuvel en Talis-bestuurder Walter Hamers officieel de eerste steen van Nimbus, de grote woontoren aan de Spoorstraat.
De bouw startte al in januari van dit jaar. Nu is de bovenbouw bereikt en start men met het metselen van de gevels. De naam Nimbus verwijst naar de historische stadsnaam Nimwegen. Ook is het de Latijnse term voor pracht, licht, stalenkrans of glans.
Hoogste punt
De bouw loopt goed en zelfs iets voor op de planning. Iedere acht dagen wordt een verdieping van de toren gebouwd. Halverwege 2015 wordt het hoogste punt bereikt. Dat punt ligt op 75 meter. Als Nimbus begin 2016 wordt opgeleverd, is het de hoogste woontoren van de stad.
Duurzaam en energiezuinig
Talis realiseert hiermee een sociaal huurproject in het centrumgebied van Nijmegen. Het 75 meter hoge gebouw telt straks 24 bouwlagen, 117 appartementen en bedrijfsruimte op de begane grond. Nimbus is dan de hoogste woontoren van Nijmegen. Nimbus is een duurzaam en energiezuinig gebouw. De energie voor de liften en verlichting wordt bijvoorbeeld door eigen zonnepanelen opgewekt.
 
 


 

Dit bericht delen:

Advertenties