Interview met Sint in het Huis van Sinterklaas VIDEO

Van onze redactie
1 december 2014
Het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten aan Nijmegen was dit jaar extra bijzonder. Na de traditionele intocht op zaterdag 15 november bleven Sinterklaas en zijn Pieten in Nijmegen, om van daaruit alles voor pakjesavond te regelen en de Nijmeegse kinderen te ontmoeten.
Huis van Sinterklaas
Speciaal voor de goedheiligman werd de Mariënburgkapel omgetoverd tot het Huis van Sinterklaas en werden er twee Pietenkamers ingericht, zodat zij al hun werkzaamheden vanuit Nijmegen konden uitvoeren.
De werkkamer
Ondanks dat voor Sint en zijn Pieten december een hele drukke maand is, maakten zij de afgelopen twee  weken ook tijd vrij om kinderen de werkkamer van Sint te laten zien, cadeautjes te leren inpakken én Sinterklaas te ontmoeten in Het huis van Sinterklaas .
Laatste voorbereidingen
Gisteren was de laatste dag dat Het huis van Sinterklaas toegankelijk was voor bezoekers, de komende dagen zijn Sinterklaas en zijn Pieten namelijk op pad om kinderen te bezoeken, schoenen te vullen en de laatste voorbereidingen te treffen voor pakjesavond.
Exclusief interview
Voordat het Huis van Sinterklaas zijn deuren sloot had Nieuws uit Nijmegen een exclusief interview met Sinterklaas, waarin Sint onder andere vertelt wat zijn favoriete plek in Nijmegen is én bekende Nijmeegse liedjes zingt!
Fotoreportage
Onze fotograaf Ger Neijenhuyzen heeft een mooie fotoreportage op zijn site staan:  http://www.gersfotografie.nl/70967153

Dit bericht delen:

Advertenties