Hek beschermt Stevenskerk tegen overlast

Van onze redactie
3 december 2014
Gisteren is het hekwerk in gebruik genomen dat het Zuiderportaal van de Stevenskerk beschermt tegen vandalisme en andere overlast, met name drugsgebruik. Het ontwerp is gebaseerd op het bestaande hekwerk in de Stevenskerk.
De Stevenskring, de groep vrijwilligers die verantwoordelijk is voor de openstelling van de kerk, hoeft dankzij dit hek niet langer de onhandige en zware bouwhekken te verslepen om de kerk toegankelijk te maken. Bovendien past het eindresultaat perfect bij de uitstraling van de Stevenskerk. 
Het openstaande deel van het hek valt precies samen met het hekdeel erachter. Typerend voor zowel het bestaande hekwerk in de kerk als het nieuwe hek zijn de gouden details. Van Hoogevest Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en Van Dinther Bouwbedrijf voor de uitvoering, in samenwerking met de smid Sjef Vingerhoeds. 
Tochtportaal 
Het hekwerk is onderdeel van een project dat ook de aanpassing van het tochtportaal omvat. Het doel van de aanpassing van het tochtportaal is energiebesparing en verbetering van het binnenklimaat. Zonder deze aanpassing is er sprake van veel warmteverlies bij binnenkomst van bijvoorbeeld concertbezoekers. De temperatuur daalt dan in een halfuur met 1,5 tot 2 graden. Het hekwerk werd noodzakelijk om aanhoudende beschadigingen van het natuursteen een halt toe te roepen. Het hek en de aanpassing aan het tochtportaal worden gefinancierd door de gemeente Nijmegen. De aanpassing aan het tochtportaal is nog niet voltooid. 
€‹
Op de foto: Trude Ross van Stichting Stevenskerk en smid Sjef Vingerhoeds

Dit bericht delen:

Advertenties