Twee weken winterse gezelligheid op de Waalkade

Van onze redactie
7 december 2014
Vanaf zondag 21 december tot en met zondag 4 januari staat de Waalkade in het teken van 'Winter aan de Waal'. De terrassen op de waalkade zijn omgetoverd in kerstsfeer met sfeerverlichting. Naast de bekende grote kerstboom op het plein is de Waalkade met 60 kleinere kerstbomen aangekleed, waardoor er een soort van looproute en een intieme sfeer ontstaat. Gedurende bijna twee weken is er van alles te doen op de Waalkade. De aftrap op zondag 21 december is direct raak. 'De Leuke Dingen Kerstmarkt' laat de bezoekers genieten van veel creatieve noviteiten. Twee weken lang zijn singer-songwriters in de diverse horecazaken aan de Waalkade aanwezig. Op donderdag 1 januari kan er weer een plons genomen worden in het Nieuwjaars Plonsbad. Wie een plons heeft genomen krijgt daarna gratis een kop erwtensoep en een geinige UNOX muts.' De Horeca aan de Waalkade hebben ook speciale aanbiedingen op hun kaart staan, dus na de plons kan er binnen nog lekker na geborreld en gegeten worden', aldus Lyon Romijnders die de evenementen aan de Waalkade coördineert.
Programma
‘Winter aan de Waal’ wordt voor de tweede keer georganiseerd. De aftrap is op zondag 21 december van 13.00 – 17.30 uur met de ‘Leuke Dingen Kerstmarkt’. Slenter jij altijd alle hippe markten af op zoek naar unieke hebbedingetjes? Dan moet je zeker even komen snuffelen. Diverse kramen worden opgebouwd om de prachtige waar ten toon te stellen van kunstenaars en creatievelingen. Ben je nog op zoek naar leuke cadeautjes, dan kun je hier alsnog je slag slaan. Ook staan er workshops op het programma. Wil je nog een laatste kerstkaart maken of toch liever een Nieuwjaarswens? Dan kun je dat bij Etske Tekenkunst komen doen. Etske komt met een rijdend tekenatelier vol tekenkunst en leuke spulletjes. Ook leuk als cadeau onder de boom, is een professionele karikatuurtekening van niemand minder dan karikaturist Cees Bastings alias CASE.
Leuke activiteiten voor jong en oud
Er is deze dag ook muziek op de Waalkade. Op diverse momenten worden de warme klanken over de bezoekers uitgestrooid door zangkoor Cantemus uit Nijmegen, maar ook feestmuziek van dweilorkest ’t Speult me Mekeur. Liever een rondje met een arrenslee? Geen probleem, stap gezellig in en rij een rondje mee. Ook aan de kinderen is gedacht, zo is er een grote levende Kerststal bij het Besiendershuis en kan er worden gewandeld en geknuffeld met echte ezels. Tevens wordt er uitleg gegeven over deze soms eigenwijze dieren. In het Besiendershuis aan de Waalkade kun je komen luisteren naar een verhalenvertelster. ‘Het Meisje met de zwavelstokjes’, van Hans Christiaan Andersen wordt life voorgedragen.
Uittesten
Tijdens deze middag presenteert ‘ Bike Experience’  Nijmegen een aantal bijzondere designfietsen, zoals een eikenhouten fiets van ‘ Bough Bikes’  en de revolutionaire loopfiets de ‘Alinker’. Deze is ontworpen door Barbara Alink en maakt lopen weer mogelijk voor mensen met beperkingen vanwege ziekte, amputaties of ouderdom. Maar veel mensen zien het ook als de ideale vorm voor een sportieve ‘workout’. De Bicicapace is de ultieme boodschappen- en bezorgfiets van de Italiaanse ontwerper Francesco Lombardi; verder retro en ‘custom’ fietsen van de jonge Nijmeegse ontwerper en fietsenbouwer Timmermans Fietsen, een Strida vouwfiets, de Minute, een compact en hip stadsfietsje van de Nederlandse ontwerper Elian Veldman en enkele fietsen van Stipbike van het Fietscentrum Nijmegen, waaronder de design E-bike van Spiked Cycles.  De meeste fietsen kunnen tijdens de markt uitgeprobeerd worden. Bekijk het, voel het en beleef het! En misschien wel als super cadeau voor onder de kerstboom?
Hapje en drankje
Er is voldoende horeca aanwezig, dus geen probleem om een lekkere warme chocomelk met slagroom of een heerlijke Glühwein te nuttigen. De mensen van Ribs Factory hebben buiten een BBQ staan waar allerlei lekkers te snacken valt. Daarnaast kun je je ook opwarmen bij onze houtkorven. Het wordt een middag voor het hele gezin. Het is uiteraard gratis te bezoeken.
Singer-songwriters
Vanaf 21 december t/m 3 januari doet menig singer-songwriter de Waalkade aan om zijn of haar kunsten te vertonen in een van de horecagelegenheden. Wie wanneer en waar een optreden verzorgd kun je vinden vanaf 10 december op de website van de Waalkade Ondernemers.  Uiteraard tref je daar ook het complete programmaoverzicht van ‘ Winter aan de Waal’ 2014.       
 

Dit bericht delen:

Advertenties