Nieuwjaarsplons Waalkade voor echte bikkels

Van onze redactie
9 december 2014
Op 1 januari 2015 van 13.00 - 15.30 uur vindt de officiële Unox Nieuwjaarsplons voor Nijmegen en omgeving plaats. De plons is op de Waalkade in een, speciaal hiervoor neergezet, tijdelijk bad door De Beijer uit Kekerdom. De Nieuwjaarsplons is een initiatief van Vereniging Ondernemers Waalkade en Watersport Nijmegen.

De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Kortom: het einde van 2014 is in zicht. Het nieuwe jaar zal in Nijmegen ingeluid worden met een Nieuwjaarsplons. De Nieuwjaarsplons is een onderdeel van het Nijmeegse evenement 'Winter aan de Waal'. Dit evenement, met tal van leuke activiteiten voor jong en oud, loopt van 21 december tot en met 4 januari 2015.
Groot succes vorig jaar
Vorig jaar was de Nieuwjaarsplons een groot succes. Reden voor de organisatie om een nieuwe editie te organiseren. De Nieuwjaarsduik is een ware Nederlandse traditie. Elk jaar worden er op 1 januari 80 duiken in heel Nederland georganiseerd. In Scheveningen duiken 10.000 mensen het koude water in om het nieuwe jaar op geheel Hollandse wijze in te luiden.
Meedoen
Op 1 januari vindt de Nieuwjaarsduik dus ook plaats in Nijmegen. Wil je meedoen? Wees er dan snel bij. Je kunt je vanaf morgen inschrijven via de website van Watersport Nijmegen of De Waalkade. Dit is verplicht in verband met een aantal afspraken en veiligheidsaspecten. Voor de late beslissers bestaat nog de mogelijkheid om je op de dag zelf in te schrijven. Zorg dat je dan zeker om 13.00 uur aanwezig bent. Deelname is gratis en correcte zwemkleding is verplicht.
Herinnering
Laat je niet tegenhouden door de kou. Het is een enorm gezellig evenement. Om 13.00 is er een demonstratie van het poloteam van NKS de Batavier in het bad. Het startschot voor de plons klinkt precies om 14.00 uur. En heb je de plons gewaagd dan staat er een gratis kop erwtensoep voor je klaar. Ook ontvang je nog een leuke oranje Unox-muts als herinnering. Zo kan je tegenover iedereen pronken dat jij de waaghals bent die op 1 januari in het Nieuwjaarsplonsbad is geweest.
 


 

Dit bericht delen:

Advertenties