Ruime overwinning NEC

Van onze redactie
7 december 2014
NEC heeft vanmiddag over het algemeen weinig moeite gehad met Achilles '29. In het koude, regenachtige maar goedgevulde Goffertstadion werd het 6-2 voor de koploper van de Jupiler League.
Zwak begin
NEC begon uitermate slecht aan de wedstrijd en kwam al na vier minuten op een 0-1 achterstand door Mehmet Dingil.  Daarna duurde het tot de 20e minuut voordat NEC eindelijk wakker werd en beter ging spelen. Na 28 minuten werd dat beloond met de 1-1 van Navarone Foor. NEC domineerde en drukte Achilles terug op eigen helft met uiteindelijk in de 39e minuut de verdiende 2-1 door Christian Santos. Achilles was even de weg kwijt want na 2 minuten was het al 3-1 door een eigen goal van Mehmet Dingil. Met deze stand gingen beide teams de rust in.
Tweede helft
Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de 2e helft onder hetzelfde spelbeeld. NEC maakte het spel en Achilles kon niet echt veel meer doen dan tegenhouden. In de 61e minuut was het Navarone Foor die met zijn tweede goal de stand op 4-1 bepaalde en leek Achilles rijp voor een pak slaag. Helemaal toen zes minuten later Sjoerd Ars de 5-1 maakte. In het laatste kwartier leek het of NEC de concentratie wat kwijt was, wat leidde tot een kleine opleving van de Groesbekers met als beloning een tweede goal gemaakt door ex-NEC er Thijs Hendriks. Toch was het slotakkoord in de 84e minuut voor NEC met de tweede goal voor clubtopscorer Ars met zijn vijftiende van het seizoen.
Goede zaken
Door deze 6-2 overwinning  deed NEC goede zaken in de stand. Grote concurrent voor de koppositie Roda JC liet 2 punten liggen, evenals Eindhoven, de nummer drie uit stand. Hierdoor is de voorsprong van de Nijmegenaren vergroot naar respectievelijk drie en zeven punten. Volgende week wordt tegen Roda JC uit gespeeld en kan NEC met een eventuele overwinning als Herbstmeister met een comfortabele voorsprong de winterstop in.

Verslaggeving: Simon Hermans