Lottie Mae Jones steunt Serious Request met 'Teddies' VIDEO

Van onze redactie
15 december 2014
De Nijmeegse singer-songwriter Lottie Mae Jones, tevens ambassadrice van de Fieldwork Foundation, spant zich regelmatig in voor mensen in nood. De komende week zal Lottie zich met haar actie 'Teddies voor Serious Request' inzetten voor slachtoffers van seksueel geweld.
Aanstaande donderdag start radio 3FM met hun jaarlijkse Serious Request actie in het Glazen Huis, dat dit jaar in Haarlem staat. Het goede doel dat zij dit jaar steunen zijn vrouwen en meisjes die slachtoffer worden van seksueel geweld in conflictgebieden. Toen Lottie Mae Jones hoorde wat het thema was besloot zij dit doel te willen steunen.
Nieuw album
Lottie had sowieso de planning om in december van dit jaar nog een nieuwe single uit te brengen, maar toen ze hoorde over het thema van Serious Request had ze vrijwel meteen een heel ander plan in gedachten en besloot ze de single die klaarstond te wijzigen. Op haar aankomende album, dat in februari 2015 uitkomt, staat namelijk ook het nummer ‘Teddies’, dat over seksueel geweld gaat.
Lottie, in het dagelijks leven werkzaam in de geestelijk gezondheidszorg, vertelt: ‘Het is een onderwerp dat me raakt omdat het de rest van iemands leven beschadigd. Slachtoffers kampen vaak met angst en gevoelens van schaamte. Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht voor komt en dat de taboesfeer verdwijnt zodat slachtoffers hulp durven zoeken en deze ook krijgen.’
‘Teddies’ is een kwetsbaar liedje dat met name gaat over de schade die seksueel geweld aanricht. Lottie vond het ook belangrijk dat er een videoclip zou worden opgenomen bij de single, waarmee de kwetsbaarheid en kracht van vrouwen in alle leeftijden centraal staat en deze videoclip is afgelopen vrijdagavond dan ook online gegaan.
Akoestisch live concert on wheels
Naast de verkoop van de single gaat Lottie met haar bandleden op zondag 21 december iets heel bijzonders doen voor Serious Request. Gesponsord door Taxi Hofman uit Nijmegen, vertrekken ze om 11.00 uur met een grote touringcar, met daarin de ruimte voor 60 gasten, richting het Glazen Huis in Haarlem. Tijdens de busrit geeft Lottie met haar band een intiem akoestisch live concert, met daarbij een voorproefje op het nieuwe album. Ook is er een hapje en een drankje aanwezig. Bij het Glazen Huis zullen ze het tot dan toe opgehaalde geldbedrag doneren bij de DJ’s en tevens zullen ze daar op straat nog een concert geven en met een beetje geluk wellicht ook nog ín het Glazen Huis. De eerste 10 kaarten voor deze bustour kosten 35 euro, daarna zijn de kaarten 50 euro. Ook hiervan gaat de volledige opbrengst naar Serious Request. De passagiers ontvangen naast het unieke live concert ook nog een bijzonder aandenken mee naar huis. De bustickets kunnen via Lottie’s webshop besteld worden.
Hoe steun jeLottie's Serious Request actie?
De single ‘Teddies’ is voor 5 euro als mp3 te ontvangen. Voor 10 euro krijg je de CD inclusief de videoclip per post. Je kunt deze via de webshop bestellen. Mocht je nog graag een vrije donatie willen doen, dan kan dit via de actiewebsite.  Vanaf elke €5,- krijg je dan sowieso de single toegestuurd als mp3. De volledige opbrengst van de actie gaat naar Serious Request. Meer informatie is te vinden op de website, Twitter of de Facebookpagina van Lottie Mae Jones.


 
 


 
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties