Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
4 januari 2015
Vandaag een foto uit 1953 van de voormalige Rooms-katholieke kweekschool op de hoek van de Groesbeekse- en Heyendaalseweg. Dit pand, ontworpen door de Heerlense architect J. Seelen, werd in 1923-1924 gebouwd.
Aan de kant van de Groesbeekseweg was onder andere een kweekschool voor onderwijzeressen gevestigd. Hier werd les gegeven door de nonnen, die het kloostergedeelte aan kant van de Heyendaalseweg bewoonden. In de jaren ’60 werd het omgebouwd tot een school voor verpleegkundigen. Daarna is het pand nog een tijd gebruikt door de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Het pand heeft de status van gemeentelijk monument gekregen.
Brand
In de eerste uren van 2014 brak er brand uit in het, inmiddels tot appartementencomplex omgebouwde, deel aan de Groesbeekseweg. Tientallen bewoners van het voormalige schoolgebouw werden geëvacueerd en elders ondergebracht. Een groot deel van het pand raakte permanent beschadigd door vuur en bluswater. Het pand is hierdoor onbruikbaar geworden en werd dichtgetimmerd. De staat van het pand is al een jaar lang praktisch niet gewijzigd.

Bron oude foto: Regionaal Archief Nijmegen

Dit bericht delen:

Advertenties