Onderscheidingen voor huisartsen Vincent de Jong en Mieke Postma

Van onze redactie
8 januari 2015
De heer Vincent de Jong en mevrouw Mieke Postma ontvingen vandaag de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor hun grote verdiensten voor de patiëntenzorg in Hatert. Dit gebeurde tijdens de afscheidsreceptie van de heer De Jong als huisarts in Hatert. Zij ontvingen de onderscheiding uit handen van burgemeester Bruls.
De heer De Jong (65) en zijn duocollega mevrouw M. Postma (65) hebben vanaf 1978 samen een huisartsenpraktijk opgezet en gevoerd in Hatert. Naast hun gewone werk als huisarts hebben zij zich altijd ingezet om samenwerking in de eerste lijn, en gezondheid en leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Op veel thema’s hebben zij een voortrekkersrol vervuld. Beide zijn aanjagers van veranderingsprocessen en voorvechters van de wijkgerichte aanpak. Voorbeelden hiervan zijn ‘Hatert Gezond’ en ‘FestiviTijd’ en de Koplopersprijs 2012.
Sociale Wijkteam Hatert
De heer De Jong stimuleerde de samenwerking met de wijkverpleging en met het Sociale Wijkteam Hatert. Door zijn activiteiten en kwaliteiten wordt Hatert steeds vaker als voorbeeld aangehaald , niet alleen in Nijmegen, maar ook in de lande, hoe in een achterstandswijk de verbinding van zorg, welzijn en preventie succesvol uitgewerkt en geïmplementeerd kan worden en hoe een vernieuwend zorg- en welzijnsconcept als het Sociale Wijkteam Hatert voortvarend van de grond komt.
Blijf van mijn Lijf
Mevrouw Postma is van grote betekenis geweest voor de vrouwengezondheidszorg. Al vanaf haar studententijd zette zij zich in om het onderwijs en de zorg voor kwetsbare vrouwen en later ook voor vrouwelijke migranten binnen het medisch onderwijs te verbeteren. Zij is jarenlang huisarts geweest bij het ‘Blijf van mijn Lijf’-huis. Bovendien heeft zij zich volledig ingezet bij het realiseren van de opvang van slachtoffers van verkrachtingen. 
Hun maatschappelijke inzet voor goede en doelmatige eerstelijnszorg op lokaal, regionaal en landelijk niveau is van onschatbare waarde.
Afscheidreceptie
De patiënten kunnen afscheid nemen van dokter De Jong op zaterdagmiddag 10 januari van 14.00 tot 16.00 uur in het Wijkcentrum van Hatert.
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties