Waalbrugspeld voor vrijwilliger museum De Stratemakerstoren

Van onze redactie
16 januari 2015
De heer H.P. (Bert) Eggelaar (64) heeft vanochtend van burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen. Hij heeft de onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten als vrijwilliger bij museum De Stratemakerstoren.
In 1997 is hij begonnen met rondleidingen, maar in de loop van de tijd uitgegroeid naar een bijna allrounder. Dit alles naast een bijzondere drukke 40-urige baan elders. De heer H.P. Eggelaar is een trouwe vrijwilliger waar het museum altijd van op aan kan. Aanvankelijk verzorgde hij op zaterdag de rondleidingen, maar later begeleidde hij kinderfeestjes en ontwikkelde hij activiteiten die bijzonder en leuk waren voor kinderen. Deze activiteiten deed hij op de zaterdag naast zijn baan als ICT-er. Hij heeft nooit een zaterdag verstek laten gaan. Het werk deed hij altijd met veel enthousiasme en loyaliteit naar het museum. Hij werd de ambassadeur van museum de Stratemakerstoren. 
 
Ook op het gebied van ICT heeft hij werk verricht voor het museum. Omdat het museum weinig geld had, bood hij uitkomst door apparaten weer zover op te knappen dat ze daar weer mee konden werken.

Het laatste jaar heeft hij samen met twee anderen een publieksboekje geschreven over De Stratemakerstoren. Dit heeft hij met veel inzet gedaan. 
 
Na zijn pensionering is de heer Eggelaar tot op heden nog 10 uur per week ook actief als  vrijwilliger bij de Waalboog (ouderenzorg). Hij verzorgt het vervoer van ouderen.


 

Dit bericht delen:

Advertenties