Het Nijmeegs Boekenfeest draait door in De Vereeniging

Van onze redactie
22 januari 2015
Op zaterdagavond 7 maart wordt Concertgebouw De Vereeniging tijdens het Nijmeegs Boekenfeest weer overgenomen door lezers, schrijvers, dichters, muzikanten, dj's en wetenschappers. Met gasten als Dimitri Verhulst, K. Schippers, Jelle Brandt Corstius en Maxim Hartman wordt het Boekenweekthema 'waanzin' op alle mogelijke manieren uitgediept.
Grootmeester van de Vlaamse dwaasheid Dimitri Verhulst wordt geïnterviewd door Jaap Robben. Dichter en prozaschrijver K. Schippers zal spreken over zijn uitzonderlijke visie op de werkelijkheid. Jelle Brandt Corstius vertelt over zijn ervaringen in het soms absurde en altijd interessante Rusland en laat ook zijn licht op de rest van de wereld schijnen. De prettig gestoorde Maxim Hartman is in het café te raadplegen over allerhande zaken tijdens het Spreekuurtje met Maxim: grijp je kans! Dichteres Tjitske Jansen komt praten over haar bijzondere prozadebuut Voor altijd voor het laatst.
Dichteres Jannah Loontjens en cellist Sven Weyens brengen de voorstelling Gesprek tussen de meeuw en de psychiater ten tonele. Walter van den Berg en Olivier Heiligers komen praten over hun bijdrage aan Wintertuinuitgave Fauser. Filosoof Wouter Kusters kijkt tijdens het Soeterbeeck Programma met een wetenschappelijke blik naar het thema en vertelt over zijn eigen ervaringen met psychoses. Voordrachten zijn er van onder meer Maartje Wortel, Joost Oomen, Frouke Arns, Hein van der Schoot en de nieuwe stadsdichter. Daarnaast wordt de Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen uitgereikt en zijn er programma’s van literaire tijdschriften Op Ruwe Planken en De Optimist. Kortom, een doldwaze avond die je niet wilt missen.
NIJMEEGS BOEKENFEEST
Datum: Zaterdag 7 maart 2015
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Zaal open: 19.30 uur         Aanvang programma: 20.00 uur
Toegang: €17,50 / €15,- (biebpas) / €10,- (CJP/student)
Voorverkoop online: www.obgz.nl/agenda
Voorverkoop kassa: de Bibliotheek de Mariënburg, Dekker vd Vegt, Stadsschouwburg
Informatie: www.nijmeegsboekenfeest.nl
 

Dit bericht delen:

Advertenties