40 maanden gevangenisstraf geëist voor overval Trekpleister

Van onze redactie
21 januari 2015
Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de rechtbank in Arnhem, 40 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 19-jarige man uit Nijmegen. Hij wordt verdacht van het plegen van een overval op de Trekpleister in Nijmegen op 18 juli 2014, gijzeling van een weggebruiker op de vluchtroute en mishandeling/bedreiging van twee getuigen die hem tijdens zijn vluchtroute achtervolgen.
Op klaarlichte dag op 18 juli 2014 bedreigt de vermomde verdachte een kassamedewerker van de Trekpleister aan de Fenikshof met een mes en dwingt hem geld uit de kassa te halen. Als de verdachte er met de buit vandoor gaat, wil hij achterop de scooter van een weggebruiker vluchten. De scooterbestuurder werkt niet mee, waarop hij hem bedreigt door te zeggen dat hij een pistool heeft en probeert met geweld de scooter te stelen. Twee getuigen volgen de overvaller en geven aanwijzingen aan de politie waardoor hij uiteindelijk door de politie wordt aangehouden. Verdachte heeft de feiten uiteindelijk eind september 2014 bekend.
Burgermoed
De officier van justitie: 'De overval heeft een enorme impact gehad op de slachtoffers. Niet alleen op de kassamedewerker van de Trekpleister, bij wie hij het mes op de keel heeft gezet, maar ook de aanwezige klanten in de winkel zijn enorm geschrokken. Op straat zijn veel mensen getuige geweest van de vluchtpoging en het geweld wat daarbij gebruikt is. Het getuigt van burgermoed dat de twee getuigen de verdachte achtervolgd hebben toen hij probeerde te vluchten.'
Gezien de ernst van de feiten, vindt het OM een gevangenisstraf van 40 maanden op zijn plaats. Strafverzwarende omstandigheden zijn de vermomming en het zetten van een mes op de keel.
 

Dit bericht delen:

Advertenties