Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
25 januari 2015
Vandaag een foto uit 1978 van het sculptuur aan de Stikke Hezelstraat. Inzenden van oude foto's kan naar: redactie@nieuwsuitnijmegen.nl.
Dit sculptuur is in 1978 onthuld in de Stikke Hezelstraat, je vindt het onderaan de trappen naar de Stevenskerk . Het beeld is gemaakt door Oscar Goedhart uit Mook, hij heeft nog 12 andere beelden in Nijmegen, staan onder andere in het Westerpark en op het Hertogplein.
Het beeld is neergezet ter gelegenheid van de reconstructie van een verkeersweg naar een voetgangersgebied. Een toenmalig raadslid zou gezegd hebben: ‘Het zijn een paar dure liggende lieden, die de kerk in het midden laten en blijven liggen onder het welvallig oog van de duivel’. Met de duivel bedoelt hij het beeld van Moenen dat halverwege de trappen staat.
Goedhardt maakte een abstract beeld, wat twee liggende lieden moet voorstellen. Hij plaatste het horizontaal, met de bedoeling dat het een rustig element was tussen de vele rechtop staande en omhoogdrijvende elementen in de straat.
Klein weetje is nog dat heel vroeger de Stikke Hezelstraat een doorgaande weg was naar het dorpje Hees, en heette toen de Heeseweg.
 
Verslaggeving en nieuwe foto: Eric van Haren
Bron oude foto Regionaal Archief Nijmegen 

Dit bericht delen:

Advertenties