Fataal scooterdrama Oranjesingel in maart nagespeeld

Van onze redactie
23 januari 2015
Het scooterdrama dat in 2010 leidde tot de dood van een voetganger zal op 4 maart worden nagespeeld bij een schouw, een rechtszitting op locatie. Dat heeft het gerechtshof van Den Bosch bepaald na gebrek aan bewijs voor doodslag.
Reconstructie
De reconstructie zal vanaf 22.00 uur plaatsvinden op de Oranjesingel, die zal worden afgezet. De rechters, raadsheren, nabestaanden, getuigen en verdachten zullen de schouw bijwonen. Pers en publiek kunnen in een uitkijkruimte en buiten de afzettingen ook aanwezig zijn. De verdachten worden gespeeld door stand-ins, die met behulp van camera’s de achtervolging zullen vastleggen.
Scooterzaak
Op 15 januari 2010 liep een roekeloze scooterrit uit op een aanrijding met een voetganger. De scooter met daarop twee mannen werd door de politie achtervolgd na een roofoverval. De 50-jarige voetganger uit Arnhem, Mario van de Geijn, overleefde de klap niet. De verdachten zijn een 24-jarige man uit Beuningen en een 23-jarige man uit Nijmegen. Het gerechtshof hoopt met de reconstructie voor meer duidelijkheid te zorgen in de rechtszaak.

Verslaggeving: Luc van Doorne
 

Dit bericht delen:

Advertenties