Micha Hamel op Nijmeegse Gedichtennacht

Van onze redactie
25 januari 2015
Dichter Micha Hamel is een van de gasten van de Nijmeegse Gedichtennacht, aankomende donderdag 29 januari in poppodium Merleyn. Hamel is naast dichter ook componist (onder meer te zien in het televisieprogramma Maestro) en daarom de ideale gast voor deze Gedichtennacht, die in het teken staat van de wisselwerking tussen muziek en poëzie. Hamels laatste uitgave is de bundel Bewegend doel. De bundel werd in De Wereld Draait Door uitgebreid besproken en leverde Hamel de Jan Campert-prijs op.
Naast Micha Hamel staat een spoken word-act van de voormalige stadsdichter Dennis Gaens op het programma – evenals de Nijmeegse MC Discipline, winnaar van de Grote Prijs van Nederland. Rode draad door het programma vormt de Battle of the Roses, een muzikale poëziebattle tussen de dichters Johan Roos en Roos Vlogman. Het publiek bepaalt wie van de twee er wint.
Tijdens de nacht is er ook ruimte voor jong talent. Onder meer NK-Poetryslamfinalist Jelmer van Lenteren, Nijmeegs campusdichter Loren Brouwers en voordraagtalent Marte de Jong beklimmen het podium. De avond wordt aan elkaar gepraat door blogduo Arts & Lentes. Na de voordrachten zorgt dj Clay ervoor dat de dichters gaan dansen.
De Nijmeegse Gedichtennacht wordt georganiseerd door Literair Productiehuis Wintertuin, literair tijdschrift Op Ruwe Planken en literair festival Onbederf’lijk Vers. Het programma maakt onderdeel uit van de Nationale Poëzieweek.
 
Nijmeegse Gedichtennacht
Datum: donderdag 29 januari
Aanvang: 22.00u (deuren open 21.00u), afterparty vanaf 01.00u
Locatie: Merleyn, Hertogstraat 13
Entree: €5,-, afterparty gratis
Voorverkoop: via de website van Doornroosje. www.doornroosje.nl
 

Dit bericht delen:

Advertenties