Win vrijkaartjes voor kroegenfestival Tribute in Oost

Van onze redactie
6 februari 2015
Op zaterdag 28 februari keert kroegenfestival 'Tribute in Oost' terug voor een vijfde editie in Nijmegen Oost. De Tribute in Oost is een ode aan de grote bands van vroeger. Ditmaal slaan acht kroegen de handen ineen voor een avond met muziek uit de laatste zes decennia. €œHet festival groeit elk jaar gestaag, zowel qua bezoekers als sfeer. Er was dan geen twijfel over mogelijk of er dit jaar weer een editie zou komen.€ vertelt André Overbeek eigenaar van café Trianon en bedenker van het festival.
Acht bands passeren de revue en geven een ode aan een legendarische artiest of band. De helft van de acts start om 21:00 uur en de andere helft om 22:00 uur. Op deze manier is het mogelijk om zo veel mogelijke acts op een avond te bekijken.
De line-up gaat dwars door alle genres en decennia heen en er is daarnaast plaats voor zowel lokale helden als bands uit de rest van Nederland.  “We zoeken uitsluitend bands die van voor tot achter in de huid van hun helden kunnen kruipen. Het is dus zeker geen coverband-festival. Elke locatie heeft één band centraal staan. Met drie sets van 45 minuten vragen we veel van een band, niet elke band kan dat dus. Dat betekent dus ook dat we alleen de goede bands krijgen.” aldus Marco Jansen van Café Bij Basje.
“Na vier edities kunnen we wel zeggen dat de Tribute in Oost een perfecte toevoeging is aan de andere twee festivals. Zowel Easter Jazz, De Troost van Oost en de Tribute in Oost hebben een eigen gezicht, maar passen allen drie perfect in Oost” aldus Rosmarijn, eigenaresse van Proeflokaal Beij Ons.
Programma
Om 21:00 start in 't Haantje een ode een Los Cabronitos, een 9 koppige ode (met blazers) aan Santana. Op dit zelfde tijdstip start a Tribute to the Doors in Café Jos en een ode aan The Stones door Karma bij Café Bij Basje. In Café The Shuffle nemen lokale helden om dit tijdstip de kroeg over om JJ Cale te eren.
Een uur later start in Trianon Jamirovibe; een 12 koppige bands die een ode geven aan Jamiroquai. In de Kroon kruipen de Nijmegenaren van Crown Jewels in de huid van Creedence Clearwater Revival. In #Bruut geeft Polease een ode aan Police, de band van Sting en consorten. Tevens start om 22:00 in Proeflokaal Beij de band Electric Gypsies, een lofzang op Jimi Hendrix.
Samenwerking
Festivals in Oost is een samenwerking tussen verschillende en cafés in Nijmegen Oost. Drie maal per jaar slaan zij de handen ineen om gezamenlijk een muziekfestival neer te zetten met uiteenlopende thematiek. Tribute in Oost wordt in april opgevolgd met het Easter Jazz-festival. In november wordt het kroegenfestival jaar afgesloten met het jaarlijks smartlappenfestijn ‘De Troost van Oost’. De deelnemende kroegen  zijn dit jaar: #Bruut, Proeflokaal Beij Ons, Bij Basje, 't Haantje,  Café Jos, De Kroon, The Shuffle en Trianon.
Passe-partouts zijn bij alle locaties verkrijgbaar op de avond zelf en kosten €7,50.
Op de facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je 2x kans op 2 vrijkaartjes door het bericht te liken. De winnaars worden zondagavond om 21.00 uur bij het bericht bekend gemaakt.

 

Dit bericht delen:

Advertenties