Dier van de week

Van onze redactie
31 januari 2015
In deze rubriek staat iedere week een dier centraal dat op zoek is naar een nieuw thuis. Bent u of kent u iemand die zijn huisdier moet herplaatsen? Neem dan even contact op via 024-3229922 of redactie@nieuwsuitnijmegen.nl. Deze week aandacht voor vier konijnen die bij vrijwilligers van de Klein Dieren Opvang op een nieuw baasje zitten te wachten.
Vorige week werd bekend dat de Dierenbescherming afdeling Nijmegen-Den Bosch haar Klein Dieren Opvang (KDO) ging sluiten. Alle activiteiten werden met onmiddellijke ingang gestaakt wegens onvoldoende financiële middelen. Een aantal van de nog aanwezige konijnen werd bij vrijwilligers ondergebracht om van daaruit geplaatst te worden. Inmiddels hebben een aantal ex-vrijwilligers het plan opgevat om te proberen de opvang op eigen kracht voort te zetten. Dit omdat zij zich zorgen maken hoe het in de toekomst in Nijmegen dan verder moet met de opvang van kleine huisdieren waar mensen afstand van willen doen. De vrees is groot dat het aantal gedumpte kleine huisdieren zal toenemen. Op de Facebookpagina KDO valt te lezen en te volgen hoe de plannen verlopen. Hieronder een beschrijving van de vier konijnen die op dit moment ondergebracht moeten worden.
Margje 
Margje is een wildkleurig dwergkonijn (met grappige witte neus) van bijna 2 jaar. Ze zit al sinds vorig voorjaar in de opvang, dus ze wil nu eindelijk wel eens een vast onderkomen. Ze kwam zwanger in de opvang en is in de zomer bevallen van 5 gezonde baby's. Deze heeft ze geweldig verzorgd. Margje is op zoek naar een mooi verblijf met een leuke konijnenvriend. Ze is tam en rustig en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Kun jij Margje een goed plekje geven? 
Bientje 
Dwergkonijn Bientje is vorig jaar op 1 juli geboren in de opvang. Ze is als laatste over van het nest, maar dit ligt niet aan Bientje zelf. Ze is vrolijk, tam, nieuwsgierig en speels, kortom: een hartstikke leuk konijn! Ze is op zoek naar een gecastreerde ram met wie zij kan gaan samenwonen in een mooi verblijf. Word jij het baasje van Bientje? 
Marscha
Marscha is een raszuiver tankonijn. Zij is destijds geboren bij een fokker en heeft daarom tatoeages in beide oren. Haar vorige eigenaar kon niet meer voor haar zorgen en heeft haar daarom naar de opvang gebracht. Marscha wordt eind mei vijf jaar, maar aan haar gedrag is niet te merken dat ze al een beetje op leeftijd begint te raken. Het is een pittige en nieuwsgierige dame en als er eten in aantocht is staat ze reikhalzend rechtop tegen het gaas. Ze is een beetje aan de stevige kant en daarom heeft ze veel ruimte nodig. Daarnaast wil Marscha worden geplaatst bij een gecastreerde ram. Wil jij Marscha nog een paar mooie jaren geven? 
Fabian 
Fabian is een dwergkonijn van bijna 3 jaar oud. Bij binnenkomst in de opvang viel het op dat zijn hoofdje een beetje scheef staat en het vermoeden is dat hij e.cuniculi heeft (gehad). Dit is een ziekte die vaker bij konijnen voorkomt. We hebben hem voor de zekerheid als zodanig behandeld en hij kan vanaf half februari gaan verhuizen. Zijn hoofd blijft wat scheef staan, maar hier heeft hij totaal geen last van. Hij is erg vriendelijk en een beetje afwachtend, maar zodra hij zijn omgeving beter kent, wordt hij steeds nieuwsgieriger. Fabian is gecastreerd en is op zoek naar een leuke voedster en een mooi onderkomen. Kun jij hem dit bieden?    
Belangstelling voor één van deze dieren? Mail naar kdonijmegen@gmail.com. Alle konijnen zijn ingeënt. De kosten van een voedster bedragen 25 euro per dier en van een gecastreerde ram 35 euro. 
 

Dit bericht delen:

Advertenties