Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
1 februari 2015
Vandaag een foto uit 1985 van discotheek De Swing in de Molenstraat. Inzenden van oude foto's kan naar: redactie@nieuwsuitnijmegen.nl.
Geopend in juli 1983 trok deze discotheek meteen een zeer divers publiek aan, studenten, jongeren van de straat, alternatievelingen. De Swing was niet alleen muziek, De Swing was ook het gebouw. Bij de entree trof je meteen de bar, een stukje verder zat de broodjesbar, weer een stukje verder de toiletten en dan stapte je de donkere discotheek in. Links en rechts verhogingen met blokken waar je op kon zitten, of opvallender kon dansen, in het midden een grote bar, en je kon nog verder naar achteren lopen met nog een bar, en de beroemde voetbaltafel. Je kon een biertje bestellen in een glas, maar ook halve liters waren er verkrijgbaar. In 2000 viel het doek voor de Swing, het einde van een tijdperk waarbij velen een traantje hebben weggepinkt.
Daarna is er een reconstructie geweest van de Molenpoort, de ingang naar het parkeerdek is verplaatst naar de achterzijde, de voorkant heeft een andere entree gekregen. Panache en de Burger King kwamen erbij. De Swing kwam helaas nooit meer terug.
Toen was daar plots de Facebook pagina van De Swing. Oude tijden begonnen te herleven, oude foto’s van toen werden geplaatst en de kriebels kwamen om een reünie te houden. Dus zo gezegd, zo gedaan. Vorig jaar werd de eerste reünie gehouden in de Lindenberg, succesvol, compleet met broodjesbar en de originele voetbaltafel en gisteravond werd daar alweer de tweede reünie gehouden.
 
 
Bron oude foto: Regionaal Archief Nijmegen
Bron deel tekst: Facebookpagina de Swing

 

Dit bericht delen:

Advertenties