Overvaller Trekpleister: 33 maanden cel

Van onze redactie
4 februari 2015
De rechtbank Gelderland heeft aan een 19-jarige man uit Ravenstein een gevangenisstraf van 33 maanden opgelegd met aftrek van de tijd die hij al heeft vastgezeten. De Ravensteiner heeft in juli 2014 de Trekpleister in Nijmegen overvallen.
Met een panty over zijn hoofd, een doek voor zijn gezicht en met een groot mes kwam hij  de drogisterij binnen. Om geld te krijgen heeft de man het mes op de keel van een medewerker van de Trekpleister gedrukt. Na deze overval heeft de Ravensteiner zich misdragen door koste wat het kost te willen vluchten. Daarvoor heeft hij geweld en bedreigingen gebruikt om een scooter te kunnen stelen en heeft hij de familie die hem daarna achtervolgde bedreigd. De rechtbank heeft de man vrijgesproken van de poging tot gijzeling van de bestuurder van de scooter en van mishandeling. Hij moet een schadevergoeding betalen aan de medewerker van de Trekpleister en aan de familie die hem achtervolgde. 
Eerdere straf uitzitten
Bij het bepalen van de hoogte van de straf heeft de rechtbank niet alleen rekening gehouden met het strafblad van de man. Ook weegt hierbij mee dat hij niet heeft mee willen werken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid. Daarbij is de Ravensteiner pas 19 jaar en ook al eerder veroordeeld. De Ravensteiner liep nog in een proeftijd, daarom moet hij ook de eerdere voorwaardelijk opgelegde straf uitzitten. 
 

Dit bericht delen:

Advertenties