Dar ontvangt Duurzaam estafettestokje

Van onze redactie
5 februari 2015
Op de geheel vernieuwde milieustraat aan de Kanaalstraat ontving vanmiddag Dar het duurzame estafettestokje. Sinds de opening bezochten al ruim 18.000 Nijmegenaren de milieustraat.
Bedrijven terrein Nijmegen Zuid
Dar ontving het duurzame estafettestokje uit handen van Bedrijventerrein Nijmegen Zuid. BNZ ontving het stokje eerder voor het project SWADT (Samen Werken Aan een Duurzame Toekomst).
 
Het Estafettestokje
Het Estafettestokje heeft al een hele trip van Nijmegen naar Kopenhagen afgelegd en heeft inmiddels in Nijmegen  ook al de nodige kilometers afgelegd. Het Estafettestokje wordt in Nijmegen doorgegeven om andere organisaties te inspireren om met duurzaamheid aan de slag te gaan en blijven.
 
Milieustraat Kanaalstraat
Sinds begin december vorig jaar is de vernieuwde milieustraat aan de Kanaalstraat 401 in Nijmegen geopend. De vernieuwde milieustraat zorgt ervoor dat de bezoekers nog beter het afval kunnen scheiden en maakt verdere verduurzaming van de regio Nijmegen mede mogelijk. Dit met het uitgangspunt dat afval geen afval is maar, wanneer goed gescheiden ingezameld, als grondstof gebruikt kan worden voor nieuwe producten. Van het ingeleverde afval op de milieustraat aan de Kanaalstraat wordt maar liefst 80% van het afval hergebruikt.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties