Teddy Bear Hospital in Radboudumc VIDEO

Van onze redactie
10 februari 2015
Bijna 500 kleuters van 4 tot en met 6 jaar brachten gisteren en vandaag samen met hun zieke knuffeldier een bezoek aan het Teddy Bear Hospital in het Radboudumc. In het nagebootste ziekenhuis werken medische studenten als knuffeldokter en zij behandelen de 'patiënten'.
Bij aankomst gaan de kinderen eerst naar de spreekkamer, waar het knuffeldier van top tot teen wordt onderzocht en wordt de diagnose gesteld.  Vervolgens kunnen de kleuters in kleine operatiekamers,  gekleed in operatiepakken, hun knuffel ook zelf weer helemaal beter maken.

Het bezoek wordt afgesloten met een bezoek aan de knuffeldierenapotheek en het in ontvangst nemen van een doktersdiploma.
Het doel van Teddy Bear Hospital is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de gezondheidszorg en om zo de angst voor dokters en het ziek-zijn enigszins weg te nemen.
Bovendien leert het medische studenten hoe ze om moeten gaan met kinderen en trainen ze hun communicatieve vaardigheden.

Teddy Bear Hospital (TBH) is één van de grootste projecten van IFMSA-NL, een wereldwijde organisatie bestaande uit geneeskundestudenten die zich inzetten voor verschillende projecten.

 
 

Dit bericht delen:

Advertenties