Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie
15 februari 2015
Vandaag een foto uit 1923 van de Lange Hezelstraat, gezien vanaf de Hezelpoort. Inzenden van oude foto's kan naar: redactie@nieuwsuitnijmegen.nl.
De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. De straat bestaat nu ongeveer 130 jaar. Heel vroeger werd de straat, samen met de Stikke Hezelstraat, de Hesestraet genoemd omdat deze weg naar het dorp Hees liep. De huizen aan de rechterkant staan er nog steeds, links op de foto is nu het Joris Ivensplein.
Het mooie aan deze straat is dat hij in de oorlog gespaard is gebleven. Vandaar dat er nog van die mooie 15e-,16e- en 17e-eeuwse panden staan. Als u door de straat loopt kijk dan eens naar nummer 41a. Dit pand is ontworpen door een Nijmeegse architect, de heer Derk Semmelink. Een aantal panden in de straat zijn voorzien van vogelmotief decoraties. In de jaren 50 reed tramlijn 3 door de Lange Hezelstraat. In de jaren 70 werd de Lange Hezelstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en werd toen de Hezelstraatpromenade. In de jaren 90 is dat weer veranderd in wat het nu is.
 
Bron oude foto: Regionaal Archief Nijmegen.
Verslaggeving: Ger Neijenhuyzen

Dit bericht delen:

Advertenties