Dier van de week

Van onze redactie
14 februari 2015
In deze rubriek staat iedere week een dier centraal dat dringend op zoek is naar een nieuw thuis. Bent u of kent u iemand die dringend zijn huisdier moet herplaatsen? Neem dan even contact op via 024-3229922 of redactie@nieuwsuitnijmegen.nl. Deze week aandacht voor de kater Mickey van HoKaZo in Uden.
Mickey is een lieve, aanhankelijke gecastreerde kater van bijna 4 jaar oud. Hij is geboren op 5 juni 2010. Hij heeft helaas afscheid moeten nemen van zijn eigenaar, omdat hij,  door de stress en drukte van de kinderen,  in huis plaste. Daarom zoeken wij voor Mickey een rustig huishouden. Bij ons is hij zindelijk en ook bij zijn logeer-opa en –oma heeft hij nooit binnen geplast. Wij verwachten in een rustig huishouden dan ook geen problemen met zijn zindelijkheid.
Als hij je eenmaal kent, is Mickey een ontzettende knuffelkont. Bij vreemde mensen of in een nieuwe omgeving kijkt hij eerst de kat uit de boom. Hij zoekt dan een verstopplekje en komt pas tevoorschijn als hij het veilig acht. Hij is wel nieuwsgierig en steekt regelmatig zijn koppie om het hoekje om te kijken wat er allemaal gebeurt. Als Mickey eenmaal op zijn gemak is, komt hij graag met je knuffelen. Hij vindt het heerlijk om gekroeld te worden achter zijn oren en op zijn bol. Ook komt hij lekker op schoot liggen als hij in een knuffelbui is.
Scheef koppie
Wat erg opvallend is aan Mickey, is zijn scheve koppie. Dat heeft hij overgehouden aan een oorontsteking. Hij heeft er weinig tot geen last van, al ziet het er soms wat sneu uit. Maar tegelijkertijd is het stiekem ook wel een grappig gezicht en geeft het hem iets lekker eigenwijs. Mickey kan niet bij honden of bij kleine kinderen wonen. Daarvan ervaart hij teveel stress. Hij kan prima met andere katten samenleven, al kan het in het begin soms even wat botsen. Maar als zijn soortgenootjes hun eigen gang gaan, doet Mickey dat ook. Mickey vindt het lekker om zo af en toe even naar buiten te gaan. De zon op zijn bol en de wind door zijn haren te voelen. Hier ligt hij echter ook vaak binnen in één van zijn favoriete mandjes.
Mickey zoekt een warm en rustig thuis. Voor altijd en eeuwig deze keer. Heb jij nog wel een plekje in je huis en hart voor deze lieve kerel? Komt de prachtige knuffelkont dan heel snel halen! Mickey wacht alweer veel te lang op een tweede kans
De medewerkers van het dierenopvangcentrum beslissen altijd - na een zorgvuldige plaatsingsprocedure - of 'hond en potentieel baasje' de juiste match zijn. Dat is tenslotte in ieders belang. Voor meer informatie over Mickey kunt u tijdens openingstijden contact opnemen.
Openingstijden:
Ma, wo, do en vr van 12:00 uur tot 15:30 uur
Zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.
Dinsdag en zondag gesloten.
Dierenopvangcentrum Hokazo (bekijk ook onze Facebookpagina eens)
Lange Goorstraat 6
5406 XE Uden
0413-260546
admin@hokazorg.nl

Dit bericht delen:

Advertenties