Kinderen racen er op los

Van onze redactie
3 mei 2015
Zondag 10 mei vindt de Dikke Banden Race plaats in park Brakkenstein. Hier zullen 100 enthousiaste kinderen op de fiets stappen om een parcours in het park af te leggen. Na de race gaan de deelnemende kinderen samen met de vaders en moeders de langste pizza van Nederland maken.
De Dikke Banden Race is onderdeel van de Ronde van Nijmegen, een recreatieve toertocht in de omgeving van Nijmegen. De Dikke Banden Race wordt in park Brakkenstein georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en heeft als doel kinderen kennis te laten maken met wielrennen. Het thema van dit jaar is ‘kleuren’, wat volop in het evenement terug te zien zal zijn.
Deelnemen
Meedoen kan op elke fiets, behalve een wielrenfiets want die heeft geen dikke banden. De organisatie zorgt voor fietshelmpjes. Kinderen moeten zelfstandig kunnen fietsen. Vooraf inschrijven is gratis, inschrijven op de dag zelf kost 2,00 euro.
Langste pizza van Nederland
Na de races wordt er in samenwerking met One For The Road Catering de langste pizza van Nederland gemaakt. Deze pizza wordt in totaal meer dan 20 meter lang. Deelnemende kinderen mogen samen met hun ouders deze beleggen en laten bakken. Naast de races, pizza’s bakken en eten zijn er nog tal van andere activiteiten die plaats zullen vinden. Zo is er een speelhoek en zal er op Moederdag natuurlijk ook een leuke verrassing voor de moeders zijn.
Deelnemen aan de Dikke Banden Race? Schrijf je dan gratis in op de website van de Ronde van Nijmegen.
                                                                                                                               

Dit bericht delen:

Advertenties