Radboud heeft laag sterftecijfer hartchirugie

Van onze redactie
28 november 2013
Het Radboud UMC presteert goed in vergelijking met zestien andere centra op het gebied van hartchirurgie, zo blijkt uit een publicatie van de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT).

Voor het eerst publiceert de NVT naar centrum herleidbare sterftecijfers op haar website. De cijfers zijn gebaseerd op drie type operaties die van 2010 tot 2012 in alle centra worden uitgevoerd.

Op alle drie de type ingrepen (aortaklepvervanging, bypassoperaties en bypassoperaties in combinatie met een aortaklepvervanging) scoort het Radboud onder het gemiddelde sterftecijfer. Cardio-thoracaal chirurg Luc Noyez: 'Deze resultaten zijn in de eerste plaats te danken aan de volledige inzet en de goede samenwerking van alle betrokkenen bij de zorg voor de hartchirurgische patiënt. Er is de afgelopen jaren veel energie gestoken in de patiëntenzorg, maar ook in communicatie en een continue kritische monitoring van de eigen resultaten.'

Het Radboud ziet deze resultaten als een stimulans om de huidige werkwijze voort te zetten en steeds opnieuw naar verbeterpunten te zoeken.


Dit bericht delen:

Advertenties