Nijmeegse Spullenhulp officieel geopend

Van onze redactie
28 november 2013
Vanmiddag is de Spullenhulp, een initiatief van diverse organisaties, officieel geopend door wethouder Tankir. Mensen met een laag inkomen kunnen hier terecht voor gratis huisraad.

Drie organisaties hebben hun krachten gebundeld in de Spullenhulp en zijn na een lange voorbereidingsperiode sinds 1 september al actief. Het Goed levert de locatie, mensen en spullen aan en Inter-lokaal neemt de aanvragen in en beoordeelt deze. De cliënten van Stichting Driestroom sorteren en bezorgen de spullen thuis. Indien nodig worden er door hen ook nog spullen opgeknapt.

Doelgroep

Een eerste vereiste is dat de aanvrager in Nijmegen woont. Daarna wordt gekeken of er echt geen andere manier is waarmee de benodigde huisraad aan te schaffen zou zijn. Alle aanvragen lopen via Inter-lokaal waar men zich telefonisch via 024-3222227 of tijdens de spreekuren kan melden. Voor het bezorgen is een geheel nieuwe bus gesubsidieerd, deze bus rijdt wel gewoon mee in de ophaalritten van Het Goed maar is voorzien van een ander logo. Voor het bezorgen van de spullen wordt 5 euro bijdrage gevraagd, de spullen kunnen natuurlijk ook zelf opgehaald worden. Het assortiment huisraad is zeer groot, er kan echter niet zelf uitgezocht worden. Er wordt toegewezen uit wat er op dat moment aanwezig is. Witgoed valt er niet te krijgen omdat dit technisch en qua garantie niet te waarborgen valt.

Tijdens de opening werden de contracten door de 3 organisatie getekend en mocht de wethouder de eerste bestelling gaan inladen in de nieuwe bus. Het enthousiasme is zeer groot bij de nieuwe medewerkers en men hoopt ieder jaar zo’n 100 huishoudens van spullen te gaan voorzien.


 


Dit bericht delen:

Advertenties