Open dag Radboud Universiteit: interessant voor jong en oud

Van onze redactie
4 mei 2015
In het kader van de Europa om de hoek Kijkdagen opent de Radboud Universiteit vrijdagmiddag 8 mei 2015 van 13.00 tot 17.00 uur haar deuren voor het grote publiek. Er zijn rondleidingen naar onder meer de sterrenwacht, het magnetenlab, lezingen, shows in het mobiel planetarium en interactieve stands van verschillende projecten.
Om zeker te zijn van een plaats bij een rondleiding, lezing, of show kunt u zich aanmelden via de website. Ook leuk voor kinderen: Mobiel planetarium, sterrenwacht, kassencomplex en de toegang is gratis. Niet van tevoren aangemeld? Binnenlopen mag ook.
Overzicht van de rondleidingen:
UltraSense NMR: Lezing over en rondleiding in het Goudsmit Paviljoen, NMR lab.
Water-Rijk: Rondleiding langs de experimentele sloten in het nieuwe kassencomplex.
Time to Image: Presentatie over het (door)ontwikkelen van de kerntechnologie FlowSafe tot een uniek screening instrument.
FlowPlast: kan worden gebruikt voor de behandeling van chronische wonden. Presentatie met aansluitend rondleiding door het laboratorium.
Hipersense: kan zowel in afgelegen gebieden worden ingezet, waar geen infrastructurele voorzieningen zijn, als in dichtbevolkte gebieden, die te maken hebben met overbelasting van het netwerk. Lezing! Rondleiding naar de sterrenwacht! Show in mobiel planetarium!
General Adhesive Tissue Tape: Superieure chirurgische sealant op basis van innovatieve polymeerchemie: Hoge weefseladhesie, zeer goed veiligheidsprofiel, toepasbaar bij meerdere chirurgische indicaties, procestechnologie “Hot Melt Extrusion (HME)”. Presentatie met aansluitend rondleiding door het laboratorium.
ParkinsonNeXt: Langer gezonder thuis. Simultrainer met de Gamebike, MRDM met de ID-PATH, Topicus met de ZelfZorgPortal (interactieve stands).
Food and Cognition Model systems: Het project richt zich op het realiseren van innovatieve doorbraken in ons begrip van hoe voedsel en het brein elkaar beïnvloeden. Presentatie en interactieve stand: Probeer zelf de cognitieve taken die gebruikt worden in het FOCOM project.
Magnetenlab: Rondleiding in het laboratorium.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties