Team Sint Maartenskliniek liep 300 km voor onderzoek dwarslaesie

Van onze redactie
4 mei 2015
Gisteren heeft het team van de Sint Maartenskliniek tijdens de Wings for Life World Run in Breda bij elkaar bijna 300 kilometer gelopen. Daarmee hebben ze ruim 1400 euro opgehaald voor het achterliggende doel van dit wereldwijde evenement; wetenschappelijk onderzoek naar dwarslaesie.
Het team van 18 hardlopers en 1 rolstoeler was georganiseerd vanuit het Revalidatiecentrum en bestond uit Ilse van Nes, Inge Arts, Bas Roeleveld, Hennie Rijken, Ellen Moons, Linda Lelievelt, Marjo Rijken, Dorinda Snik, Anouk Seegers, Franny Ubbink, Yinske Quispel, oud-revalidant Dave Versluis en was verder aangevuld met partners en bekenden van de deelnemers. Ilse van Nes is trots op de mooie prestatie van het hele team: “Ik ben supertrots, iedereen heeft zijn best gedaan om zo ver mogelijk te lopen voor hen die dat niet kunnen!”
Wings for Life Spinal Cord Research Foundation
In Breda stonden bij elkaar 2.152 renners aan de start die gezamenlijk 64.650 euro hadden opgehaald; wereldwijd is 4,2 miljoen euro opgehaald. Met het evenement wordt geld opgehaald voor de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation, een stichting die onderzoek doet naar dwarslaesie. Wings for Life werd afgelopen zondag tegelijkertijd op 35 plaatsen in de wereld gehouden. In Nederland vond het evenement in Breda plaats. Deze Nederlandse editie werd gewonnen door K. Pletz die 50,9 km liep en bij de vrouwen bleek S. Laros de beste loper met 37,7 kilometer.
Wereldwijd
De Wings for Life World Run is, zoals de naam al aangeeft, een wereldwijd evenement. Alle deelnemers beginnen overal ter wereld op precies hetzelfde moment te lopen. Dertig minuten na de start (11.30 uur UTC) vertrekt op elke locatie een Catcher Car of finishwagen. De lopers blijven in de race zolang ze deze auto vóór blijven. Als lopers door de finishwagen worden ingehaald, is de race voor hen voorbij. Dit gaat zo door totdat er nog maar 1 mannelijke en 1 vrouwelijke loper over is. Alleen zij worden uitgeroepen tot wereldkampioen Wings for Life World Run. De wereldkampioen bij de heren is dit jaar L. Keter uit Oostenrijk geworden met 79,9 km en bij de dames won Y. Watanabe in Japan met 56,33 km.
 

Dit bericht delen:

Advertenties