Jaarlijkse dodenherdenking in Nijmegen VIDEO

Van onze redactie
4 mei 2015
Zoals elk jaar herdenkt de gemeente op 4 mei hen die omgekomen zijn bij oorlogshandelingen, terreur of internationale vredesmissies. Het jaarthema 2015 is 'Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst'. Tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei was de voorzitter van het Europees Parlement, de heer Martin Schulz aanwezig.
Om 18.00 uur waren leden van het college van Burgemeester en Wethouders samen met de heer Schulz aanwezig bij de herdenking van de Nijmeegse Joodse slachtoffers op de Kitty de Wijzeplaats. Burgemeester Bruls en Martin Schulz lazen hier samen met anderen de namen voor van mensen uit de Nijmeegse joodse gemeenschap die de oorlog niet overleefden. Aansluitend vond om 19.00 uur een openbare herdenkingsbijeenkomst plaats in de Sint Stevenskerk. Hier werd door Martin Schulz de overweging uitgesproken.
Kranslegging
Vanaf de Sint Stevenskerk gingen de aanwezigen in een stille stoet naar het Keizer Traianusplein, waar om 19.55 uur de officiële herdenking en kranslegging begon. Om exact 20.00 uur was iedereen twee minuten stil. Vervolgens hield burgemeester Bruls een toespraak.  Speciaal voor deze 70ste herdenking zong sopraan Francine van der Heijden met begeleiding van twee gitaristen het lied ‘Silent noon’. Daarna volgden de kransleggingen.
Bekijk het fotoverslag op onze Facebookpagina.
 

Dit bericht delen:

Advertenties