Actie school De Akker levert meer dan 3000 euro op

Van onze redactie
29 november 2013

De afgelopen twee weken hebben kinderen van basisschool de Akker met eigen acties veel geld ingezameld voor noodhulp aan kinderen op de Filippijnen. Eén klas heeft een sponsorloop met hindernissen gehouden, kinderen hebben cakejes en pepernoten verkocht, in de hele wijk verzamelden kinderen deur aan deur statiegeldflessen, een klas schonk het Sinterklaascadeau aan de actie, kinderen deden goocheltrucs en kinderen maakten kaarten om te verkopen. Kortom veel creativiteit en inzet.

Op school hebben alle leerkrachten aandacht besteed aan de Filippijnen en met de kinderen meegedacht om tot actie te komen. Ouders hebben in enkele klassen dia’s laten zien van hun reis door de Filippijnen voor de orkaan. De kinderen zamelden maar liefst 2700 euro in.


Gecombineerde knipactie: ook een deel voor KIKA


Als laatste actie hebben Cato, Isis en Nienke van groep 7b een weddenschap bedacht. Zij zouden hun haren laten afknippen als ze er meer dan 100 euro mee zouden inzamelen. Dat is zeker gelukt: samen met een inzamelingspotje dat bij de kapper stond haalden zij met hun actie 345 euro op. Kappers Djim Knoop en Lindsey van Loef van kapsalon "Zegt u het maar" op de Hatertseweg 115 kwamen op het volgestroomde schoolplein de drie meiden knippen. Dit gebeurde zorgvuldig want de afgeknipte haren worden verkocht om er pruiken van te maken en deze opbrengst wordt aan de Stichting KInderen KAnkervrij (KIKA) geschonken.


De geldopbrengst gaat naar de Filippijnen. Hiermee komt het totaal van de actie maar liefst op € 3.045,00 !!


Dit is inclusief een bijdrage van € 500,00 van de Oudervereniging. De cheque werd vanmiddag overhandigd aan Dennis Vos van Plan Nederland. Zij hebben met hun lokale mensen inmiddels 20.000 mensen in het noodgebied bereikt met waterflessen en hygiënekits. Hierin zitten elementaire basisbehoeften, zoals bijvoorbeeld waterzuiveringstabletten en stukken plastic afdekzeil om een noodopvang te maken. Zij zijn nu bezig om aanvullende pakketten te distribueren. Plan Nederland kan dit doen omdat zij al actief zijn in de getroffen gebieden voor de orkaan.


Voor wie KiKa ook wil steunen: koop een leuke knuffelbeer voor € 7,95! De opbrengst gaat volledig naar Kika. In Nijmegen alleen te koop bij:
Mamaloe tweedehands kinderkleding, Prins Hendrikstraat 22, 6521 AW Nijmegen, Tel. 024-3889929


www.mamaloekinderkleding.nl



Kijk voor meer infomatie op:
https://www.plannederland.nl/noodhulp/filipijnen

Dit bericht delen:

Advertenties