Nachtelijk avontuur door de wildernis bij Nijmegen

Van onze redactie
14 mei 2015
De zon verdwijnt langzaam achter de horizon. Een plotse schim in de schemer, een angstaanjagende kreet in het donker, twee grote ogen die je vanuit een hoge boom gadeslaan. Vleermuizen scheren door de lucht voor een avondmaal van insecten. Wat ritselt daar in het struikgewas? In het kader van landelijk natuurfestival Fête de la Nature heeft Natuurmuseum Nijmegen de wereldberoemde speurder Jac P. Struiner ingeschakeld. Op zaterdag 23 mei neemt hij deelnemers van alle leeftijden mee op een twee uur durende nachtelijk avontuur door de wildernis bij Nijmegen.
In deze tweede editie van landelijk natuurfestival Fête de la Nature is er de mogelijkheid de nachtelijke wildernis bij Nijmegen te ontdekken. De deelnemers verzamelen om 21.00 uur bij Bed & Breakfast ’t Roosje van Ooy waar Jac. P Struiner al op hen staat te wachten. Onder het genot van een hapje en een drakje leert hij de deelnemers spelenderwijs meer over het gebied en de nachtdieren die er leven. Vervolgens trekken zij, gewapend met batdetector, het wilde natuurgebied in op zoek naar nachtelijk gespuis en oergeluiden.
In het gebied leven nachtdieren als steenuiltjes, kerkuilen, bevers, dassen en boerenzwaluwen. De gierzwaluwen zijn net weer teruggekeerd uit het verre Afrika en scheren door de lucht. Ook is het een belangrijk gebied voor verschillende soorten vleermuizen, zoals de gewone dwergvleermuis en de meervleermuis. Onder leiding van natuurdetective Jac P. Struiner, die het gebied op zijn duimpje kent, worden de meest spannende plekjes bezocht, wordt er een uitkijktoren beklommen, gehuild naar de maan en misschien zelfs een kerkuil gespot.
Aanmelden is verplicht en kan via: info@natuurmuseum.nl of 024-3297070.
Kijk voor meer informatie op de website van het natuurmuseum.

Dit bericht delen:

Advertenties