Spoedcursus Nimweegs voor studenten: Nuilen voor beginners

Van onze redactie
15 mei 2015
Dinsdag 19 mei zal de eerste voorronde van de quiz voor de titel 'Nieuwe Nuilers van Nijmegen' om 20.00 uur van start gaan in Café 't Haantje. Nieuwe studenten in Nijmegen kunnen bewijzen hoeveel zij nu echt van Nijmegen afweten. Ook voor studenten met wat minder kennis over Nijmegen is het een leuke quiz, waar veel geleerd kan worden. Helaas is het voor geboren Nijmegenaren niet mogelijk mee te doen, maar ook als toeschouwer is er genoeg gezelligheid te vinden.
Bij elke voorronde gaan er drie teams van vijf personen de strijd aan om de titel ‘Nieuwe Nuilers van 2015’. De teams moeten bestaan uit vijf eerste- of tweedejaarsstudenten uit Nijmegen. Elk team krijgt een rasechte Nijmegenaar als begeleider toegewezen die het team zal helpen tijdens de quiz. Gepresenteerd door Ik&Simon zal de interactieve quiz in het teken van het Nimweegs dialect staan. Daarnaast zullen er nog allerlei vragen over de Nijmeegse cultuur worden gesteld. De deelnemers maken kans op een kroegentocht ter waarde van 250 euro en een Nijmeegse cultuurtocht ter waarde van 350 euro.
Voorrondes
Er zijn in totaal drie voorrondes waarvoor nog steeds ingeschreven kan worden.
19 mei: 20.00-23.00 Café ’t Haantje
2 juni: 20.00-23.00 Café Piet Huisman
22 september: 20.00-23.00 Café de Kroon
De finale wordt gespeeld op 29 september in Café ’t Haantje. Naast de deelnemers zijn andere enthousiastelingen natuurlijk welkom om te kijken of aan te moedigen. Voor de toeschouwers zal er genoeg te beleven zijn en is het zeker de moeite waard. Kijk voor meer informatie op de site van de Nachtburgemeester
Verslaggeving: Freek Mommers 
 

Dit bericht delen:

Advertenties