Column Janus van Traa 'Zucht op de snelbinder'

Van onze redactie
14 mei 2015
Als de oude Waalbrug gelijk een gestaalde tijger is en de nieuwe een sierlijke gazelle dan is die spoorbrug een geknakte jakhals. Uiterst bruikbaar, maar gespeend van gratie. Een onmiskenbaar product van economisme. Het zou me niet verbazen als ook hier onderbetaalde Portugese staalarbeiders aan de slag zijn geweest, maar dat terzijde.
Laat die spoorbrug nou ook nog behept zijn met een nageboorte in de vorm van een fietsbrug. Ook efficiënt, maar het maakt het aanzien verre van mooier.  Begrijpelijk dat er troost gloort en dan is de krant nooit te beroerd om spreekbuis te zijn. De Snelbinder moet boulevard worden. Is me dat schrikken.
De stad faalt jammerlijk als het erom gaat de Waalboulevard smoel te geven en dan dit. De fietsbrug als Ponte Vecchio of zoiets. Laten we eerst maar eens met twee voeten op die kade gaan staan en op die Snelbinder slechts luisteren naar de woorden van Nescio die hier literair verzucht hoe mooi Nijmegen op heuvels en in het groen ligt. Het uitzicht heeft op de fietsbrug genoeg aan zichzelf.
Janus van Traa
 

Dit bericht delen:

Advertenties